Antena Căutare

Uită de vaccin! Un spray nazal poate împiedica noul coronavirus să ajungă în plămâni. Scoțienii îl vor urgent pe piață

Cercetătorii scoțieni au anunțat cea mai mare descoperire în cursa pentru un tratament împotriva COVID-19. Un spray nazal „blochează virusul înainte să se agațe de celulele din plămâni”.

Uită de vaccin! Un spray nazal poate împiedica noul coronavirus să ajungă în plămâni. Scoțienii îl vor urgent pe piață
Un spray nazal poate împiedica noul coronavirus să ajungă în plămâni | Profimedia

Un medicament antiviral ce poate fi administrat și sub formă de spray nazal poate bloca noul coronavirus înainte ca acesta să se poată agăța de celule din plămâni.

Medicamentul, ce ar putea avea denumirea comercială Neufimil, a fost creat ca tratament pentru gripă, dar ar putea preveni și infecția provocată de COVID-19, spun cercetătorii de la Universitatea Saint Andrews din Scoția.

Până în acest moment, Neufimil a fost testat doar în condiții de laborator, sub supravegherea Departamentului de Sănătate Publică din Marea Britanie.

Citește și:

Oficial! Românii pot cere amânarea plății chiriilor. Ce condiții trebuie îndeplinite și ce documente sunt necesare

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Toate rezultatele obținute au fost mai mult decât promițătoare. Cercetătorii vor să treacă la testarea pe animale și ulterior pe oameni. Neufimil ar putea fi disponibil abia în prima parte a anului următor.

Citește și:

„A rămas fără plămâni!” Colegii descriu simptomele cumplite pe care le-a avut medicul din Hunedoara: „Cazurile grave abia de acum vor începe să vină”

Remdesivir, rezultate dezamăgitoare în timpul testelor

Remdesivir, antiviralul despre care americanii spuneau că a avut rezultate spectaculoase în urma studiilor clinice din SUA, a intrat în vizorul chinezilor.

Citește și:

Ce spun francezii despre gafa uriașă a lui Klaus Iohannis! Copiii nu se mai întorc la școală din cauza unei știri false

Informațiile apărute recent în spațiul public arată de teste efectuate în China cu Remdesivir, medicament dezvoltat de compania farmaceutică Gilead Sciences, cu sediul în California, SUA, nu a îmbunătățit starea pacienților și nu a eliminat sau redus prezența COVID-19 în sângele celor infectați.

Cercetătorii au studiat evoluţiile a 237 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, după administrarea medicamentului la 158 dintre ei şi urmărirea stării acestora comparativ cu restul.

Restricții de 1 Mai. Poliția Capitalei, mobilizare masivă pe străzile din București: „Atenție! Nu se va arăta nicio tole... Scăpăm de ordonanțe militare, dar nu de sancțiuni. Marcel Vela a explicat ce se va întâmpla după 15 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x