Antena Căutare

VIDEO! Fertilizarea in vitro este restrictionata de maternitatile din Romania

Programul prin care Ministerul Sanatatii le ofera cuplurilor care nu pot avea copii acces gratuit la fertilizarea in vitro incepe in cateva saptamani. Insa pacientele nu vor putea merge la orice maternitate din tara. In acest moment doar doua spitale din Romania indeplinesc toate criteriile de acreditare. In afara listei au ramas si unitati sanitare cunoscute.

Una dintre cele mai cunoscute clinici particulare din tara, maternitatea privata de la Brasov, nu indeplineste nici ea, in acest moment, conditiile pentru a fi acreditata. S-a inceput deja constructia unui nou centru de fertilizare in vitro. Dar, chiar daca va fi gata foarte repede, dotarile si aparatura de ultima de generatie nu vor fi de ajuns. Autoritatile cer, pentru acreditare, realizarea a cel putin de 50 de proceduri in ultimul an.

Cu o situatie similara se confrunta mai multe judete din tara. Asa se face ca o astfel de procedura ramane tot un lux pentru cele mai multe cupluri cu probleme. Nu oricine poate plati doua mii de euro pentru interventie.

Inscrierile in program incep pe 23 mai si se termina pe 27. Unitatile medicale acreditate sunt Spitalul Judetean din Cluj-Napoca si Maternitatea Giulesti din Bucuresti. Suma alocata de stat pentru procedurile de fertilizare gratuita se ridica la patru milioane de lei, bani care ajung pentru aproximativ 800 de cupluri.

Patriarhia Ierusalimului a renegat Patriarhia Romana... 1.500 de angajati vamali vor fi concediati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x