Antena Căutare

VIDEO! Tot mai putine greseli de limba romana la radio si la tv

Televiziunile si posturile de radio au trecut BAC-ul la limba romana. Ultimul raport al lingvistilor de la Academia Romana arata o scadere a numarului de greseli de exprimare, de limba si de gramatica in emisiunile informative si de dezbatere de la radio si TV. Exista si unele abateri care persista, dar per ansamblu se observa progrese - spun specialistii.

Lingvistii de la Institutul "Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti" au monitorizat in perioada 1 - 31 mai, 12 posturi de televiziune si doua de radio. Bilantul, dupa 300 de ore de supraveghere atenta confirma tendinta de scadere a numarului de greseli.

Pe primele locuri, cu cele mai putine greseli de limba romana se afla posturile TVR Cultural si TVR 2, urmate de Antena 1, Antena 3, TVR 1 si Pro TV cu cate 25 de greseli inregistrate in perioada monitorizata. Pe ultimele locuri s-au clasat Prima TV, 10 TV, Kanal D si OTV.

Sunt semne de imbunatatire, dar exista anumite greseli despre care specialistii spun ca persista in audiovizual si pe care le fac majoritatea jurnalistilor.

Urmatoarea monitorizare a greselilor de limba romana se va face in luna octombrie. Se vor urmari, ca si pana acum, transmisiunile de la orele de varf, in special emisiunile de stiri si dezbaterile.

Lazaroiu confirma oficial: Guvernul a eliminat subventia pentru caldura... VIDEO! Targoviste: Doi raniti, in urma unui incendiu la o fabrica de vopseluri. Focul se extinde si la o unitate de lact...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x