Căutare Live

Vom fi obligați să ne vaccinăm împotriva COVID-19? Răspunsul ministrului Sănătății: „Este o patologie nouă”

Obligație sau recomandare? Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre vaccinarea românilor împotriva noului coronavirus?

Vom fi obligați să ne vaccinăm împotriva COVID-19? Răspunsul ministrului Sănătății: „Este o patologie nouă”

Hepta

Nelu Tătaru a vorbit despre posibilitatea ca vaccinarea împotriva COVID-19 să devină obligatorie în România. Ministrul Sănătății susține că „nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”.

„Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an şi jumătate după, nu ştiu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu. (...)

Ca şi vaccinul antigripal, ca şi vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel naţional, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aş face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă.

A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a spus Nelu Tătaru.

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

Vaccinul românesc antiCOVID-19, dezvoltat la Timișoara, va fi administrat intranazal

18 luni ne despart de momentul în care primul vaccin românesc antiCOVID-19 va fi finalizat. Anunțul a fost făcut de managerul Institutului Cantacuzino, profesorul doctor Mircea Ioan Popa.

Specialistul a precizat, însă, că este foarte greu de spus când va ajunge vaccinul pe piață.

„Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început.

Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi”, a declarat prof. dr. Mircea Ioan Popa.

Ziua cu „zero decese cauzate de COVID-19”, dezvăluită de specialiști! Câteva săptămâni ne despart de finalul „bilanțului negru”

Noutatea vine în forma prin care va fi administrat vaccinul: pe cale intranazală. Decizia a fost luată analizând „felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, după cum a declarat chiar Virgil Păunescu, directorul centrul OncoGen din Timişoara.

„Dorința este ca produsul să nu fie unul injectabil, ci să fie administrat pe cal intranazală, asta însemnând ceva mai ușor de tolerat, inclusiv de populația care nu este de acord cu vaccinurile”, a adăugat acesta.

Se dau bani pentru studenți, masteranzi și doctoranzi! Granturi cu valoare de la 40.000, până la 100.000 de euro pentru ... Înmormântare cu sute de oameni și lăutari, pe străzile din Constanța. Imaginile au ajuns în mâinile polițiștilor - VIDEO...
Parteneri
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Catine.ro
Ultimele știri
Top Văzute
x