Antena Căutare

E bine să știi asta! Ce nu trebuie să faci în Postul Paștelui

Postul Paştelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. Oamenii mai numesc acest post şi Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Postul Paştelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos şi este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. Oamenii mai numesc acest post şi Postul Mare, care durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Ce trebuie să eviți să faci în aceste zile:

1. Nu fi lacom. Chiar dacă eşti mai strangaret de fel şi îţi este frică de ziua de mâine, în Postul Paştelui trebui să dai dovadă de mai multă bunătate şi înţelegere faţă de cei din jur. În Post, ne limpezim mintea pentru lucrarea spirituală, iar păcate precum lăcomia ne urâţesc sufletul în faţă Domnului.

2. Nu consumă carne şi alte preparate de la animale şi nu bea alcool, în afară de zilele cu dezlegare la vin, în care, evident, poţi consumă doar băutură din struguri. Hrană în sine nu este rea, însă trebuie să ne jertfim în faţă Domnului mai ales când consumăm carne din făpturi pe care tot El le-a creat.

3. Nu face paradă cu succesele tale. Chiar dacă ai o viaţă abundenţă, în Postul Paştelui ostentaţia este văzut că un păcat capital.

4. Nu cânta şi nu dansa. Postul Paştelui ne aminteşte de răstignirea lui Hristos pe cruce, iar chiuitul şi petrecaritul într-o astfel de perioada este la fel cu veselirea la o înmormântare. Când mergi la înmormântare, respecţi trecerea în nefiinţă a celui îngropat şi durerea pe care o simt apropiaţii.

5. Nu vorbi prea mult. Evita discuţiile sterile şi logoreea din plictiseală căci acestea te duc cu paşi mărunţi şi siguri la bârfă.

6. Nu te uită la televizor dacă acolo vei găsi numai indecentă şi violenţă. În tradiţia rusească, postul ochilor este la fel de important precum cumpătarea în faţă meselor îmbelşugate.

7. Nu uită să te rogi şi să mergi la biserica. În Postul Paştelui, Biserica săvârseste Liturghia Darurilor mai Înainte Sfinţite, în zilele de miercuri şi vineri.

Vom dormi mai puţin cu o oră. Când trece România la ora de vară... România s-a cutremurat din nou! Vrancea, „zguduită” la propriu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x