Antena Căutare

Zeci de suceveni au fost convinsi, prin telefon, sa isi transfere banii in conturile unor detinuti

"Alo, am facut accident si am nevoie de bani!" La un asemenea apel, putini dintre noi am rezista, ce-i drept. Asa au fost pacaliti zeci de suceveni care au crezut ca la capatul celalalt al firulului este fiul, fiica sau nepotii. In realitate erau cativa detinuti, care au reusit sa-i stoarca de bani, si asta chiar din puscarie.

La aceasta ora, politistii Serviciului de Investigatii Criminale - IPJ Suceava efectueaza un numar de 12 perchezitii pe raza judetelor Galati si Braila, fiind vizate 12 persoane care in perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013 au inselat mai multi suceveni cu peste 100.000 de lei. Intr-o perioada scurta de timp, escrocii au reusit sa insele circa 30 de persoane de pe raza judetului Suceava si alte cateva zeci de tentative, toate dupa acelasi scenariu.

Sunau la telefon si se dadeau drept rudele apropiate ale victimelor, carora le spuneau ca sunt la spital in ghips, in stare grava, deoarece ar fi provocat accidente rutiere. In continuare, asa-zisa ruda cerea bani prin intermediul unui avocat, pentru a se evita un dosar penal si pentru ca acesta sa nu intre la inchisoare. Astfel, oamenii le trimiteau sarlatanilor sume mari de bani, dupa care realizau ca au fost inselati.

Asa a patit si o femeie, care a trimis 140.de milioane de lei vechi, pana sa realizeze ca baiatul ei, plecat la munca in Anglia, era perfect sanatos. A fost la politie, doar pentru a afla ca este una dintre multele victime ale escrocilor.

Intre timp, oamenii legii si-au confirmat suspiciunile, potrivit carora sarlatanii sunt condamnati din penitenciar, infractori cu ani multi de executat, carora nu le pasa daca vor fi condamnati. Cu ajutorul unor complici din exterior, reuseau sa stoarca de la victime sume mari de bani.

Doamna Ileana a plans mult si s-a rugat ca hotii sa fie prinsi. Acum se roaga sa poata sa-si recupereze ceva din prejudiciu. A imprumutat banii respectivi, iar acum este inglodata in datorii. Se considera vinovata pentru ca a fost prea naiva, desi asupra ei au fost si alte tentative de inselaciune, pe care le-a dejucat. Insa ii considera vinovati si pe cei din penitenciar, care le permit acestor infractori sa detina telefoane mobile.

sursa foto: giornalettismo.com

UPDATE Galati: O femeie de 36 de ani a intrat in coma, dupa o operatie de liposuctie... Au invatat, s-au distrat si au murit impreuna. Povestea celor doua politiste decedate intr-un grav accident rutier...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x