Antena Căutare

Ziua Mondială a Refugiatului 2019. Expoziţia fotografică la Guvern

Anual, Organizaţiei Naţiunilor Unite, marchează pe 20 iunie Ziua Mondială a Refugiatulu. Cu ocazia acestei zile, la Guvern, va puteți bucura de expoziţia fotografică „What if” realizată de artistului român Horia Manolache.

Anual, Organizaţiei Naţiunilor Unite, marchează pe 20 iunie Ziua Mondială a Refugiatulu. Cu ocazia acestei zile, la Guvern, vă puteți bucura de expoziţia fotografică „What if” realizată de artistului român Horia Manolache.

Expoziția poate fi admirată până pe 21 iunie 2019. Ziua Mondială a Refugiatului (World Refugee Day) a fost adoptată prin Rezoluţia 55/76 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, din 4 decembrie 2000. Ziua Mondială a Refugiatului are ca temă în 2019 #StepWithRefugees.

Horia Manolache aduce în atenția oamenilor diferita categorii de oameni care au nevoie de integrare și prijin. El a realizat numeroase fotografii cu refugiați pe care le-a pus gratuit lucrările la dispoziţia Guvernului pentru realizarea acestei expoziţii.

Proiectul „What if” este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Acest proiect reproduce 10 portrete ale unor monarhi europeni şi le reconstituie înlocuind regii istorici cu refugiaţi contemporani care trăiesc în România.

România este stat parte la toate instrumentele juridice internaţionale care guvernează activitatea UNHCR, respectiv Convenţia de la Geneva privind statutul refugiaţilor din 1951 şi Protocolul adiţional din 1967, Convenţia privind statutul apatrizilor din 1954 şi Convenţia privind reducerea cazurilor de apatridie din 1961, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro.

Sursa: curierulnational.ro

Edu.ro Evaluare Națională 2019 - cum se calculează media admitere liceu... Pintea: Am primit o informare privind creşterea semnificativă a atacurilor cibernetice; au fost transmise recomandări tu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x