Antena Căutare

Spitalele din Hunedoara nu mai au ser antiviperin. Atacul viperelor este iminent!

Principalele spitale din Hunedoara nu au ser antiviperin dupa ce, la sfârșitul lunii mai, toate au expirat!

Principalele spitale din Hunedoara nu au ser antiviperin dupa ce, la sfârșitul lunii mai, toate au expirat!

În cazul unui accident, spitalele nu au la dispoziție ser ca să salveze pacienții deși se știe că mai multe zone din judeţ sunt cunoscute ca fiind locuri naturale în care trăiesc vipere, iar atacul acestora este des.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a transmis Ministerului Sănătăţii de la jumătatea lunii mai, o adresă cu numărul dozelor necesare pentru unităţile medicale situate în zonele periculoase.

"Stocul este expirat din 31 mai. Am solicitat Ministerului Sănătăţii un număr de 45 de noi doze de ser antiviperin pentru anul 2019, acestea urmând să fie distribuite spitalelor din Deva, Petroşani, Hunedoara, Haţeg, Orăştie şi Lupeni", a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Turiştii care urcă către cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, sunt avertizaţi permanent de administraţia monumentului istoric asupra faptului că în zonă pot întâlni vipere, iar riscul unui atac al acestora este extrem de crescut.

"Atenţie, nu umblaţi descălţaţi, nu vă aşezaţi pe iarbă, priviţi pe unde călcaţi în apropierea pietrelor şi mai ales în Templul Mare de Calcar", a atenţionat, pe pagina sa de socializare, administratorul sitului, Vladimir Brilinsky.

Acesta a ţinut să precizeze că este interzisă uciderea viperelor deoarece sunt o specie protejată, iar măsurile de apărare trebuie sa fie luat nonviolent.

"La Sarmizegetusa, viperele nu se omoară", notează Brilinsky.

(sursa: agerpres)

Un şofer a intrat cu maşina în mulţimea dintr-o staţie de autobuze din Chişinău! Un bărbat a murit pe loc, iar alte două... Donează sânge ACUM și mergi gratuit la UNTOLD și Neversea! București, Iași, Cluj sunt doar 3 din cele 9 orașe în care po...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x