Antena Căutare

Alegeri FRF. Se știe numele președintelui între Ionuț Lupescu și Răzvan Burleanu ? Cel mai influent om politic și-a ales favoritul

Alegeri FRF. Miercuri, 18 aprilie, fotbalul românesc își va alege noul conducător pentru următorii 4 ani. Cinci persoane şi-au depus dosarele pentru tronul FRF: Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş, Ilie Drăgan și Sorin Răducanu, însă doar primii 4 au intrat în așa zisa ”finală”, dosarului ultimului fiind respins.

La fel ca în 2013 (la alegerile LPF) și în 2014 (la alegerile FRF), lupta electorală din această săptămână are mari șanse să fie decisă de lumea politică.

În urmă cu o jumătate de deceniu, fostul conducător al celor de la FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), învingându-l pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996 și părea sortit pe viață în acea poziție.

Cu o seară înainte de alegeri, Iorgulescu s-a întâlnit, ”întâmplător”, cu zece conducători ai unor cluburi din Liga I, la care au participat şi premierul Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea de atunci. Ulterior, Iorgulescu a spus că prezenţa celor doi lideri politici a fost înâmplătoare.

Imediat, Dumitru Dragomir s-a declarat învins de jocurile politice de culise: ”Am fost învins şi pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică. Nu am decât să îi doresc succes, să fie sănătos, să ţină liga aşa cum am ţinut-o eu cel puţin din punct de vedere financiar. Influenţa politică a fost majoră, dar ar fi urât să vorbesc de domnul Ponta, de domnul Dragnea", a spus Dragomir atunci.

Peste doar un an, au log alegeri FRF, iar politicul intră din nou în arenă. Într-un interviu acordat în Libertatea, jurnalistul Dan Andronic, cu multiple legături în lumea politică, oferă o declarație-șoc: ”Știam de planul de schimbare a României prin raderea celor “vechi” și instalarea “omului nou”, de implicarea Binomului, iar în cazul FRF auzisem că Burleanu este susținut de Vasile Dâncu și pe cale de consecință și de George Maior (șeful SRI). Ponta și Dragnea erau pe aceeași pagină”.

Se întoarce roata pentru Burleanu ?
Cu două zile înainte alegeri, Liviu Dragnea dezvăluie în Gazeta Sporturilor cine a favoritul său la alegerile FRF de miercuri. Cel mai influent om politic din România spune că "Lupescu e singurul cu care am discutat" și susţine că "e nevoie de o schimbare profundă". Apoi, Dragnea o spune mai mult decât direct: "Ca microbist, n-am cum să susţin actuala conducere a FRF".

Cine votează la aceste alegeri FRF: 257 de membri: toate echipele din Liga 1, Liga 2, Liga a 3-a, echipele de fotbal feminin, echipele de futsal, echipele cu activitate la copii și juniori și asociațiile județene de fotbal, 41 plus Bucureștiul.

S-a dat startul Cupei Europene de Rafting la Buzău. Ce probe au avut de trecut participanţii... Biletul Zilei 16.04.2018. Căutăm un tichet câștigător cu meciurile sigure de luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x