Căutare Live

Răzvan Burleanu, încrezător înainte de lupta cu Ionuț Lupescu pentru șefia FRF: ”Suntem convinși că după 18 aprilie nu ne vom lua lucrurile acasă!” Cine votează la alegeri

După ce pe 26 februarie 2018, Ionuț Lupescu. fost internaţional și component al ”Generației de Aur” și-a lansat oficial candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, astăzi a venit rândul actualului președinte al FRF, Răzvan Burleanu, să-și prezinte o parte din realizări și o parte din planuri înainte de alegerile pentru un nou mandat de pe 18 aprilie.

Invitat în platoul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", Răzvan Burleanu a vorbit despre cei 4 ani petrecuți în fruntea Federației Române de Fotbal.

Vorbind despre primii ani la FRF, Burleanu a criticat indirect fosta ”guvernare”. ”Primul impact a fost foarte dur, întrucât nu credeam că realitatea poate fi atât de dură. La început, când am ajuns, te așteptai ca oamenii să se uite la o emisiune măcar dacă tot erau pe acolo. La ora 1 însă nu mai găseai pe nimeni pe acolo. Asta era o realitate la nivel de federație. Se muncea foarte puțin și fără pasiune, iar acest lucru era văzut și de public. Era nevoie de o structură modernă, care să ajute la dezvoltarea fotbalului.”

Burleanu a vorbit și despre ceea ce a reușit și ce nu a reușit în acești 4 ani de șefie la FRF.

”Federația a dus-o foarte rău din punct de vedere financiar. Proiectul cel mai important este cel de stabilitate financiară, cel care ne-a ajutat să organizăm multe investiții la nivel de copii și juniori. Am înființat și finanațat foarte multe competiții: la under 17, under 19, ceea ce se numește Liga elitelor, niște selecționate județene. Un alt proiect face referire la dezvoltarea fotbalului feminin. Până în 2014, FRF era eminamente misogină. După acest an, fotbalul feminin a înregistrat niște cifre extraordinare, atât ca participare, cât și ca suporteri. Am avut un meci de fotbal România - Portugalia în preliminarii la CE - 7110 spectatori care chiar au venit să le vadă pe fete.”

Despre neîmpliniri, Burleanu spune că și-ar fi dorit să realizeze mai multe competiții la nivel de copii și juniori.

”În noiembrie 2017 am aprobat la nivel de CEx un sistem de clasificare, de certificare a tuturor centrelor de copii și juniori, astfel încă un părinte, atunci când își lasă fata sau băiatul la fotbal, să poată să ia o decizie în cunoștiință de cauză. Ca Federație, ar fi trebuie să preluăm mai multe competiții la nivelul organizațiilor județene.

În ceea ce privește alegerile despre 18 aprilie, Răzvan Burleanu a vorbit despre modificările adoptate după preluarea mandatului. Acesta a declarat că modificările aduse Statului federaţiei includ şi limitarea la trei a mandatelor unui preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Asta înseamnă maxim 12 ani, față de 24 de ani cât a fost mandatul lui Mircea Sandu.

Cine votează la aceste alegeri: 257 de membri: toate echipele din Liga 1, Liga 2, Liga a 3-a, echipele de fotbal feminin, echipele de futsal, echipele cu activitate la copii și juniori și asociațiile județene de fotbal, 41 plus Bucureștiul.

Răzvan Burleanu a răspuns și la întrebarea ”Ce va face daca trebuie să predea biroul după 18 aprilie?” Acesta a spus că este încrezător în rezultatul alegerilor și se mândrește cu o ”prestație” perfectă din punct de vedere financiar.
”O să predăm totul așa cum au făcut și predecesorii noștri. Federația funcționează astăzi la cheie din punct de vedere financiar. Suntem încrezători că și după 18 aprilie nu o să ne luăm scaunul acasă așa cum predecesorul ni l-a cerut. Am și trimis scaunul acestuia”

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Despre viitor, în cazul în care nu va mai fi ales ca președinte, Răzvan Burleanu a spus că va rămâne în lumea sportului, însă nu va continuă la vreun club din Liga 1 din cauza posibilelor conflicte de interese.

În ceea ce privește infrastructura în perspectiva Euro 2020, Răzvan Burleanu a oferit un răspuns tranșant: ”Cred că tot pe jos o să ajungem la aeroport în 2020!

Florin Raducioiu vorbeste despre anul petrecut ca director tehnic al Academiei Regal Sport Atletico Madrid si despre can... Decizie radicală luată de Gigi Becali după Hermannstadt-FCSB 3-0: trei jucători titulari la Sibiu, OUT de la echipă!...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri