Antena Căutare

AP: Catalina Ponor, gimnasta care face spectacolele din Las Vegas sa paleasca

In absenta Sandrei Izbasa, romanii isi pun cele mai mari sperante la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Tokyo in Catalina Ponor, care, la 24 de ani, revine la o competitie de asemenea anvergura.


„Catalina Ponor este in centrul atentiei la Campionatele Mondiale de gimnastica, si nici nu ar fi putut fi altfel. Revenita in elementul ei, dupa ce a decis ca nu este facuta pentru viata unui sportiv retras, tripla medaliata cu aur la Jocurile Olimpice a redat echipei Romaniei aura de care are nevoie in incercarea de a reconstrui evolutiile din trecut", scrie AP, care il citeaza si pe antrenorul lotului feminin, Octavian Belu: „Aveam nevoie de un star, de un lider in echipa".

Tehnicianul roman a oferit o posibila explicatie pentru revenirea lui Ponor in activitate: „Poate s-a intors pentru ca se simte la fel cum m-am simtit eu si Mariana Bitang. O gimnasta precum Catalina, cu trei titluri olimpice, e mai bine sa fie prezenta in sala ca un simbol, decat, nu stiu, la muzeu".

Octavian Belu a revenit si el la lotul national in 2010, dupa ce timp ce cinci ani a activat in politica. „Mi-a fost foarte greu sa urmaresc totul din afara. Am incercat sa ajut, cautand bani si alte facilitati. Dar cred ca nu a fost suficient. Nu stiu daca intoarcerea mea va fi suficienta pentru ca Romania sa fie din nou la nivelul la care era cand am plecat, dar voi incerca. Pas cu pas, ne apropiem de Londra 2012 si sper ca vom fi destul de buni incat sa obtinem rezultate bune acolo", a spus Belu.

In opinia AP, Catalina Ponor este foarte importanta in incercarea Romaniei de a reveni in prim-planul concursurilor de gimnastica. Nancy Armour face referire la valorea romancei la barna si la sol, despre ultimul aparat scriind ca „unele dintre exercitiile sale ar face sa paleasca si cateva spectacole din Las Vegas", dar adauga faptul ca principalele sale atuuri raman calitatile de lider si reputatia.

„Nu o privesc pe Catalina ca pe o gimnasta de 24 de ani. Este foarte dinamica si si-a pastrat aceleasi calitati dintotdeauna. Participarea sa la aceste campionate reprezinta doar un pas, dar obiectivul sau il reprezinta Londra. Iar eu sper ca acolo va fi in cea mai buna forma", a incheiat Belu.

Citeste si Antena3

Foto: gymnasticsnoceiling.blogspot.com

Gigi Becali pune deja presiune pe Ilie Stan: "Initial l-am vrut pe Hagi. Iordanescu va fi manager din iarna"... MM Stoica l-a refuzat de doua ori pe Ogararu, desi titularul postului de fundas dreapta era accidentat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x