Antena Căutare

Australian Open 2021. Simona Halep, în pericolul de a pierde locul 2 mondial după înfrângerea în meciul cu Serena Williams

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-3, de Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open 2021.

Simona Halep contra Serena Williams, la Australian Open 2021 Galerie
Simona Halep poate pierde locul 2 mondial după ce a ratat calificarea în semifinalele Australian Open | Getty

Confruntarea dură din sferturile Australian Open 2021 s-a încheiat cu victoria jucătoarei din SUA. Simona Halep a ratat calificarea în semifinale după ce a pierdut în sferturi cu Serena Williams.

Simona Halep poate pierde locul 2 mondial după ce a ratat calificarea în semifinalele Australian Open 2021. Ea poate fi întrecută în clasamentul WTA de japoneza Naomi Osaka, dacă actuala ocupantă a locului 3 WTA câştigă trofeul, potrivit news.ro.

Simona Halep, după pierderea meciului rămâne cu 7.255 de puncte WTA

Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, tot marţi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 71 WTA.

Jucătoarea va evolua în penultimul act cu Serena Wiliams şi, dacă trece de aceasta, ar putea da piept în ultimul act cu jucătoarea australiană Ashleigh Barty, locul I WTA.

Osaka are acum 6.615 puncte şi, în cazul câştigării competiţiei, va acumula 7.835 de puncte şi va urca pe locul 2.

Citește și: Australian Open 2021. Serena Williams, prima reacție după ce a a eliminat-o pe Simona Halep: „Cel mai bun meci al meu în turneu”

Locul I mondial ocupat Ashleigh Barty, care joacă, miercuri, în sferturi, cu sportiva cehă Karolina Muchova, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25, nu este în pericol la acest turneu.

Învingătoarea din meciul Muchova - Barty va juca în semifinale cu câştigătoarea din partida Jessica Pegula (SUA), locul 61 WTA - Jennifer Brady (SUA), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22.

Prima reacție a Simonei Halep după înfrângerea în fața Serenei Williams

Jucătoarea din România a detaliat evoluția ei la Australian Open 2021 și a vorbit și despre cum a jucat adversara ei, Serena Williams, în meciul ce a eliminat-o din turneu.

"A fost un meci dificil, a jucat foarte bine, cu siguranţă a meritat să câştige în această seară. Am simţit că serviciul nu m-a ajutat prea mult şi de aceea nu am putut să-mi fac un avantaj mai mare în setul al doilea,” a declarat Simona Halep în conferința de după meci, scrie news.ro.

Citește și: FINAL. Simona Halep-Serena Williams la Australian Open 2021. Serena a câștigat meciul. „Simo” a ratat calificarea în semifinale

Impresia mea după acest meci este că nu am fost atât de departe, dar ea a fost mai puternică în momentele importante, am avut 3-1 în setul secund şi serviciul nu m-a ajutat prea mult. Trebuia să fiu mai puternică la serviciu, dar nu a funcţionat azi, iar ea a fost foarte puternică la retur.”

”În opinia mea, am făcut un joc bun, nu sunt atât de dezamăgită de mine însămi, poate atitudinea a fost un pic negativă tot turneul. O să lucrez la asta şi o să revin mai puternică la acest capitol, sunt sigură de asta,” a continuat Halep.

”Accept că m-a învins, dar în acelaşi timp dacă aş fi putut fi un pic mai puternică la serviciu, şansele ar fi putut fi mai mari pentru mine. M-am simţit foarte puternică la retur, am obţinut break-uri şi în setul al doilea am căpătat încredere, dar ea nu a servit atât de tare azi, a mixat şi de aceea mi-am schimbat poziţia.

Ce meciuri a mai jucat Simona Halep împotriva jucătoarei Serena Williams

Citește și: Australian Open 2021. Sorana Cîrstea a fost eliminată de Marketa Vondrousova în turul trei la Melbourne

Simona Halep şi Serena Williams s-au mai întâlnit pe terenul de tenis de 11 ori până acum. Jucătoarea din SUA conduce cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019.

Iată scorurile meciurilor pe care le-au jucat cele două sportive în trecut:

  • 2019, Wimbledon: Simona Halep - Serena Williams 6-2, 6-2
  • 2019, Australian Open: Simona Halep - Serena Williams 1-6, 6-4, 4-6
  • 2016, US Open: Simona Halep - Serena Williams 2-6, 6-4, 3-6
  • 2016, Indian Wells: Simona Halep - Serena Williams 4-6, 3-6
  • 2015, Cincinnati: Simona Halep - Serena Williams 3-6, 6-7
  • 2015, Miami: Simona Halep - Serena Williams 2-6, 6-4, 5-7
  • 2014, WTA Finals: Simona Halep - Serena Williams 6-0, 6-2
  • 2014, WTA Finals: Simona Halep - Serena Williams 3-6, 0-6
  • 2013, Cincinnati: Simona Halep - Serena Williams 0-6, 4-6
  • 2013, Roma: Simona Halep - Serena Williams 3-6, 0-6
  • 2011, Wimbledon: Simona Halep - Serena Williams 6-3, 2-6, 1-6
Australian Open 2021. Simona Halep, prima reacție după înfrângerea în fața Serenei Williams. Ce a declarat după eliminar... Simona Halep, program încărcat în perioada următoare. Ce urmează după eliminarea de la Australian Open...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x