Antena Căutare

O campioană mondială la înot cu origini din România a devenit noul ministru al Sportului din Franța!

Laura Flessel, fostă campioană la scrimă, a demisionat, azi, din poziția de ministru al Sportului în Franța. În locul acesteia, a fost numită fosta înotătoare olimpică Roxana Mărăcineanu, născută la București, anunță L'Equipe.

Laura Flessel, fostă campioană la scrimă, a demisionat, azi, din poziția de ministru al Sportului în Franța. În locul acesteia, a fost numită fosta înotătoare olimpică Roxana Mărăcineanu, născută la București, anunță L'Equipe.

Roxana Mărăcineanu este prima campioană mondială a Franţei la înot. În 1998, sportiva câştiga titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Pert. Mărăcineanu a obţinut medalia de argint şi la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar cariera sportivă şi-a încheiat-o în 2004.

Roxana Mărăcineanu s-a născut în 1975 la București și are cetățenie română și franceză, după ce în 1984 a emigrat în Franța. Aceasta a câștigat medalia de argint la natație la Olimpiada de la Sydney din 2000, fiind învinsă de Diana Mocanu.

O campioană mondială la înot cu origini din România a devenit noul ministru al Sportului din Franța!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mărăcineanu a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale. În 2010, a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France. Roxana are şi doi copii.

Fosta minstră a Sportului, Laura Flessel, era ministru în guvernul lui Édouard Philippe din 17 mai 2017.

Presa italiană anunță încă o mutare de senzație la Juventus: cel mai spectaculos jucător de la Real Madrid... Cine e Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului în Franța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x