Antena Căutare

Ce avere a lăsat în urmă Pelé. A fost unul dintre cei mai bogați fotbaliști din lume

Pelé, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a murit pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani. Brazilianul a lăsat în urmă o avere impresionantă.

Colaj cu Pele, din momente diferite ale vieții Galerie
Pele a murit la 82 de ani. S-a stins din viață la aproape o lună de la momentul în care corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie | gettyimages.com

În perioada de vârf a carierei sale, Pelé a fost cel mai bine plătit sportiv din lume. Marcând 1.297 de goluri de-a lungul carierei sale, brazilianul a fost cel mai bun marcator din toate timpurile, după ce a debutat la doar 15 ani, potrivit The Sun.

Averea sa netă declarată este de 100 de milioane de dolari. Potrivit unui top publicat de Forbes la începutul lunii decembrie a anului 2022, Pele se afla pe locul 9, după Cristiano Ronaldo, David Beckham, Lionel Messi, Dave Whelan, Alexandre Pato, Wayne Rooney, Gareth Bale și Francesco Totti.

Citește și: Gestul făcut de Antonela, soția lui Messi, în timp ce Georgina îi oferea lui Ronaldo un cadou de aproape 350.000 de euro

Ce avere a acumulat regretatul Pelé până în 2022

Articolul continuă după reclamă

Deși suma de 100 de milioane de dolari nu se apropie nici pe departe de Ronaldo (450 milioane de dolari) și Messi (400 milioane de dolari), este esențial să ne amintim că Pele a jucat fotbal într-o generație diferită, fără contractele fabuloase și sponsorizările din secolul XXI.

De asemenea, Pele a fost ministru al sporturilor în Brazilia după cariera de jucător de fotbal și a fost o adevărată emblemă pentru fotbalul din America de Sud.

Se pare că afacerile lui Pele i-au adus în jur de 10 milioane de dolari pe an după ce și-a încheiat cariera de jucător, iar averea sa netă a ajuns la 100 de milioane de dolari în 2022.

Spre deosebire de vremurile moderne, în fotbal nu erau atât de mulți bani în anii `50-`60, dar se spune că Pelé a primit o sumă semnificativă de 2,8 milioane de dolari pe an pentru cei trei ani în care a jucat cu Cosmos (în total 8,4 milioane de dolari), potrivit Sportico, ceea ce l-a făcut cel mai bine plătit sportiv din lume.

„În Statele Unite, fotbalul era la început, iar prietenul meu Steve Ross, președintele Warner Communications, a vrut să ajute", a explicat Pele într-un interviu acordat în 2014 pentru Harvard Business Review. "M-au sunat, iar eu am spus 'OK', pentru că era diferit de a juca în Europa".

Averea semnificativă a lui Pelé a fost acumulată după retragerea sa definitivă din 1977, cu sponsorizări notabile de la companii celebre. „Când o companie mă abordează, mă gândesc în primul rând la mesajul pe care îl transmite copiilor", a declarat el pentru Harvard Business Review cu privire la modul în care selecta mărcile cu care să se asocieze. "Primesc o mulțime de propuneri pentru a face reclame pentru trabucuri, alcool, bere. O mulțime de antrenori și jucători o fac. Dar nu voi susține niciodată aceste mărci, pentru că nu sunt bune pentru tineri", spunea Pele.

În 1981, Pele a jucat în filmul “Escape to Victory”, rol care i-a adus câștiguri importante.

La Campionatul Mondial 1994 Pele a avut monopol pe biletele vândute în Brazilia şi a achiziţionat drepturile pentru comercializarea mascotei oficiale a turneului final, câștigând astfel în jur de 35.000.000 de dolari.

Citește și: Confederaţia Braziliană de Fotbal a dezvelit o statuie a lui Pele, pentru a marca 50 de ani de la Cupa Mondială câştigată de selecţionata cariocas în 1970

Cum se va împărți averea lăsată în urmă de Pelé

Averea se va împărți între cei 7 copii: Edson, Sandra Regina, Joshua, Celeste, Kelly Cristina, Flavia și Jennifer și ultima sa soție, Marcia Aoki.

Pe 29 decembrie 2022, anunţul morții lui Pele a fost făcut de fiica brazilianului, Kely Nascimento, pe Instagram.

“Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele. Ea a postat şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

Pe 3 decembrie 2022, publicația Folha de Sao Paulo a anunţat că Pele nu mai răspunde la tratamentul de chimioterapie la care a fost supus din septembrie anul trecut pentru a-şi trata cancerul intestinal.

Cătălina Ponor a născut. Fotografia adorabilă prin care a dat vestea că a adus pe lume primul ei copil... Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe și Neymar, imagini emoționante cu regretatul Pelé. Ce au publicat fotbali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x