Antena Căutare

Cristi Chivu in locul lui Gheorghe Hagi, Piturca in locul lui Adrian Paunescu! Doar Ungaria a ramas aceeasi

Primavara anului 1999. Hagi se retrasese de la echipa nationala, dar urma meciul cu Ungaria, din preliminariile Euro 2000. Asa ca Adrian Paunescu, care avea o emisiunea sportiva la Antena 1,  nu s-a lasat pana nu l-a convins pe marele Gica Hagi sa revina la lot. Romania castiga atunci cu 2-0. Acum, Victor Piturca repeta scenariul. Actorul, este, insa, altul: Cristi Chivu...Meciul, acelasi: Romania-Ungaria, in preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

Victor Piturca are o strategie speciala pentru meciul cu Ungaria, partida foarte importanta in economia calificarii la Campionatul Mondial din Brazilia. Asul din maneca este unul la care nu s-ar fi gandit nimeni: Cristi Chivu, cel care s-a retras de la nationala Romaniei pe 21 mai 2011. Selectionerul spera sa reediteze succesul pe care l-a avut Hagi, in urma cu 13 ani, atunci cand a fost convins de Adrian Paunescu sa revina la lot dupa ce se retrasese si a impins Romania spre victorie a in fata Ungariei.

Atunci

In 1999, Adrian Paunescu l-a invitat pe Gheorghe Hagi la emisiunea pe care o modera la "Antena1". Poetul avea planul pregatit, dar nu l-a anuntat pe ''rege'' despre ce o sa discute la "Meciul Meciurilor". O ora a durat incapatanarea lui Hagi in fata argumentelor puse pe tava de Paunescu. Lovitura finala a fost un poem scris de Andrei, fiul lui Paunescu, care facea referire la datoria fata de pariniti. Subiectul i-a atins coarda sensibila lui Hagi, caruia i-au dat lacrimile cand s-a gandit la parintele sau decedat. A cedat imediat si primele sale cuvinte au fost: ,,Stati putin ca Piturca nu m-a convocat!''. Dar, Paunescu era pregatit, l-a sunat imediat pe Piturca, care a spus ca il asteapta oricand pe Hagi la lot. ''Regele'' a facut un meci monumental, Romania a castigat cu 2-0 si lumea a iesit in strada. Gica Hagi a primit laude, cadouri, multumiri, iar lui Adrian Paunescu i-a fost recunoscut inca o data geniul care l-a consacrat.

Acum

Cristi Chivu a fost un om de baza in nationala pana pe 21 mai 2011, cand s-a hotarat sa se retraga inaintea unui meci cu Bosnia. De atunci, toata lumea i-a simtit lipsa, toti au incercat sa il faca sa se razgandeasca, dar jucatorul lui Inter nu a cedat. A declarat in nenumarate randuri ca nici nu se gandeste sa se intoarca la echipa nationala. ''Nu m-au deranjat colegii, ci alte lucruri. Anumite declaratii, anumite lucruri care au dus la un tumult pe care nu l-am mai suportat. M-a deranjat ca s-a pus la indoiala profesionalismul meu. Nu s-a intamplat o singura data, ci de mai multe ori", a declarat Chivu atunci cand a fost intrebat despre motivul retragerii.

Acum, Piturca a declarat in direct la emisiunea Versus de pe GSP TV ca se gandeste serios sa-l convinga pe Chivu sa revina la nationala inainte de meciul cu Ungaria. Selectionerul si-a pregatit deja discursul pentru momentul cand il va intalni pe international :,,Daca nu vi, nu castigam cu Ungaria! Esti obligat! Eu il simt ca in momentul asta se gandeste sa revina. Se mai da el mare ca nu mai revine, dar asa ceva nu se face, echipa nationala nu se refuza!''

Victor Piturca spera la un succes cu Ungaria pentru a putea mentine Romania in cartile calificarii pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Momentan, romanii sunt pe locul trei, la egalitate de puncte cu vecinii unguri.

Clasament Grupa D

1. Olanda 12 puncte

2. Ungaria 9 puncte

3. Romania 9 puncte

4. Turcia 3 puncte

5. Estonia 3 puncte

6. Andorra 0 puncte

Dumitru "Ciorba", prins in flagrant dupa ce a incercat sa-l santajeze pe Reghecampf!... Mutu este star in Corsica! Ajaccio l-a ridicat la rang de premiu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x