Antena Căutare

Cum a explicat Simona Halep decizia de a colabora cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor de tenis al Serenei Williams

Simona Halep va fi antrenată de Patrick Mouratoglou. Recent, românca a sups ce așteptări are de la fostul antrenor al juctoarei din SUA, Serena Wiiliams. Mouratoglou a antrenat-o pe Serena Williams pentru 10 dintre cele 23 de turnee de grand slam câştigate.

Colaj cu Simona Halep și Patrick Mouratoglou Galerie
Patrick Mouratoglou este noul antrenor al Simonei Halep | gettyimages.com

Simona Halep a oferit un amplu interviu prin care a vorbit despre așteptările pe care le are de la colaborarea cu fostul antrenor al Serenei Williams. Sportiva româncă a mărturisit că își dorește să revină în topul jucătoarelor de tenis și consideră că Patrick Mouratoglou o poate ajuta să-și îndeplinească acest obiectiv, potrivit tennismajors.com.

„Am dorit să lucrez cu Patrick pentru că îmi doresc foarte mult să revin în vârf şi am simţit că el este cea mai bună persoană care să mă ajute să fac asta. Am fost norocoasă că era disponibil să o facă cu mine. Vreau să revin în vârf şi, bineînţeles, visez la un alt grand slam pentru că de aceea muncesc în fiecare zi", a spus Simona Halep.

Ce așteptări are Simona Halep de la Patrick Mouratoglou

Simona Halep a declarat că se așteaptă ca noul ei antrenor să o ajute să devină "puţin mai agresivă" pe terenul de tenis.

„Vreau să iau mingea mai devreme. Vreau să deschid terenul mult mai bine decât am făcut-o înainte. Nu spun că am avut un joc prost înainte, dar vreau să-l fac mai puternic. Mi-ar plăcea să-mi întăresc şi corpul, pentru că nu este uşor să fiu ofensivă, să fiu aproape de linia de fund şi să joc împotriva jucătoarelor care lovesc puternic. Deci trebuie să ai un corp puternic. Voi lucra la asta, dar şi să deschid terenul pentru a folosi unele unghiuri puţin mai bine decât înainte şi, de fapt, pentru a lua mingea mai devreme. Deci, acesta este scopul în viziunea noastră", a spus Simona Halep.

Citește și: Ce cadou a primit Simona Halep de la Toni Iuruc, de ziua sa de naștere. Sportiva a împlinit 30 de ani

Simona Halep spune că alături de noul său antrenor vrea să câștige „ un grand slam pe hard”.

„Numărul 1 este destul de special, dar simt că un grand slam este mai mult de atât. Am câştigat turnee pe hard, şi turnee mari (n.r. - zece titluri de turneu pe hard, inclusiv două în Canada şi unul la Indian Wells), dar nu am putut câştiga încă un grand slam, aşa că probabil că trebuie să fac ceva în plus pentru a putea câştiga un grand slam pe o astfel de suprafaţă şi de aceea lucrez acum cu Patrick. Poate mă poate ajuta să câştig un grand slam pe hard. Ar fi super, super-frumos să am asta şi în cariera mea.”

Simona Halep şi-a prezentat echipa actuală, spunând că mai are nevoie de un kinoterapeut alături de ea.

Citește și: Ce a transmis Simona Halep după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea la Indian Wells: „E mereu dificil să joci împotriva unei românce”

"Echipa mea este formată din Virginia Ruzici, managerul meu de 16 ani, Arnaud Restifo, partenerul meu de antrenament (n.r. - sparring partner), antrenorul meu de condiţie fizică Teo Cercel. Aş dori să adaug un kinetoterapeut în echipă. Poate el sau ea va veni de la academie (n.r. - a lui Moutaroglou)", a mai spus Simona Halep.

Jucătoarea de tenis româncă consideră că „Patrick a făcut-o pe Serena Williams mai bună decât a fost înainte” şi asta "l-a impus la cel mai înalt nivel al antrenorilor”.

„Nu l-am cunoscut cu adevărat înainte de anul acesta. Nu am vorbit niciodată şi nu am avut un sentiment despre cum este el, dar am văzut că are o personalitate puternică şi este destul de dur ca antrenor. Aşa că am crezut că este un lucru bun pentru mine şi de aceea sunt aici. Este uşor să vorbeşti cu el. Ne cunoaştem deja destul de bine, ceea ce este un pas mare pentru mine pentru că nu sunt foarte deschisă faţă de toată lumea, sunt o persoană foarte introvertită. Aşa că m-a făcut să mă deschid şi cred că acesta este un lucru bun pentru relaţia noastră pe teren. Simplitatea lui este extraordinară, super-puternică. Are câteva cuvinte pe care ţi le spune şi tu înţelegi perfect ce ai de făcut", a spus Simona Halep despre noul său antrenor.

Simona Halep a ratat Finala turneului WTA Dubai 2022, după ce a pierdut meciul cu Jelena Ostapenko. Odată cu accederea în semifinalele turneului WTA de la Dubai, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 37.500 de dolari. La Australian Open Simona Halep a ajuns până în optimile de finală.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x