Antena Căutare

De ce poartă halterofilii de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 încălțări sport de culori diferite. Care e secretul

La Jocurile Olimpice de la Paris 2024, sportivii de la toate probele s-au antrenat luni și chiar ani întregi pentru a obține un moment de glorie.

Galerie
La proba de haltere, chinezul Shi Zhiyong a impresionat jurații și publicul cu determinarea lui, dar din păcate nu a reușit să ia aurul. | Profimedia

De la echipamentele de calitate pe care și le aleg și până la orele în șir petrecute în sala de antrenamente, sportivii de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 dau tot ce pot pentru a putea urca pe podium.

La proba de haltere, chinezul Shi Zhiyong a impresionat jurații și publicul cu determinarea lui, dar din păcate nu a reușit să ia aurul.

De ce poartă halterofilii de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 încălțări de culori diferite

La categoria de 73 kilograme a mai participat și bulgarul Dimitrov Andreev, dar și thailandezul Rizki Juniansyah, pe lângă mulți alții. Thailandezul a reușit să își doboare recordul și a obținut medalia de aur, în timp ce Dimitrov Andreev a obținut medalia de bronz.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Serena Williams, umilită la Paris. De ce i s-a refuzat accesul într-un restaurant cu stele Michelin: „Mereu există o prima dată”

Fanii acestui sport au observat însă un detaliu important. Mulți dintre acești halterofili care au participat la proba de 73 kilograme purtau în picioare încălțări sport de culori diferite și la unii se vedea clar că aveau adidași din două perechi de încălțări total diferite.

Halterofilii nu sunt singurii sportivi care aleg să poarte modele diferite la încălțările lor sport. Uneori și fotbaliștii fac această alegere. Cu toate acestea, mulți s-au întrebat care e motivul din spate.

Sportivii aleg uneori să poarte încălțări sport diferite pentru că unul din pantofi poate fi pentru viteză, și de obicei se poartă în piciorul de sprijin, iar celălalt este pentru grip-ul pe care îl face cu salteaua.

Citește și: Mihaela Cambei a obținut medalia de argint la haltere, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Prin urmare, unul dintre pantofii sport îi oferă halterofilului sprijin complet și se lipește perfect de podea atunci când are de ridicat greutăți enorme, iar celălalt îl ajută la propulsie atunci când ridică de jos greutatea, dându-i un fel de avânt.

Unii sportivi nu doar că aleg ca încălțările să fie de culori diferite din perechi diferite, dar aleg și branduri diferite.

Acest lucru este destul de popular în lumea sportului și, de regulă, cei care apelează la acest truc cumpără ambele perechi de pantofi sport și doar aleg să le combine diferit în funcție de beneficiile pe care talpa adidasului i-o poate oferi.

Citește și: Nadia Comăneci, comentarii despre cum a pierdut România medalia de bronz la Jocurile Olimpice: „Am fost la arbitra-șefă...”

Experții care se ocupă de astfel de echipamente sportive știu că uneori spotivi apelează la astfel de trucuri, dar până acum niciunul din brandurile renumite nu a ajuns la concluzia că ar trebui să combine beneficiile mai multor tipuri de încălțăminte atunci când le creează, cu tălpi diferite.

Mihaela Cambei a obținut medalia de argint la haltere, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024... Un medaliat olimpic de anul acesta a împărtășit pe internet cum arată medalia la doar o săptămână de când a câștigat-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x