Antena Căutare

Gigi Becali, aproape de un nou ”faliment” fotbalistic! După ”lotul Urziceni”, FCSB își mai dă un autogol pe piața transferurilor

Patronul FCSB, Gigi Becali, este recunoscut în lumea fotbalului pentru politica sa de a achiziționa mereu ”ce e mai bun” din Liga 1. Așa cum a recunoscut în dese rânduri, ”pe ăștia îi vede, pe ăștia îi cumpără” șeful roș-albaștrilor. De-a lungul anilor, Becali nu a cumpărat doar individual jucători, ci și ”la pachet” sau chiar ”la echipă”. Din păcate pentru rezultatele echipei, majoritatea ”loturilor” cumpărate de latifundiar s-au dovedit a fi eșecuri de proporții din punct de vedere sportiv.

Începând din 2011 până azi, la Steaua/FCSB s-au perindat mai mulți jucători de la colegele de competiție ale roș-albaștrilor. Pe lângă cei veniți individual, Gigi Becali a apelat și la soluții de criză. Când echipa sa nu funcționa, patronul Stelei apela la echipe întregi de jucători de la rivalele din campionat.

Istoria a început în 2011, atunci când Steaua lua nu mai puţin de 7 jucători de la campioana de atunci, Unirea Urziceni: George Galamaz, Ricardo Gomez, Marius Bilaşco, Marius Onofraş, Laurenţiu Marinescu, Iulian Apostol şi Pablo Brandan.

Tranzacția nu a avut loc într-o pauză competițională, ci în timpul sezonului 2010-2011. Majoritatea ”specialiștilor”, printre care și Gigi Becali, anticipau atunci că Steaua se va transforma într-o forță a României, iar Urziceni va dispărea de pe harta fotbalului. Realitatea s-a adeverit doar pe jumătate. Într-adevăr, Urziceniul avea să dispară treptat din lumea fotbalului. Pe de altă parte, Steaua avea să continue în mediocritate.

Iată ce jucători de top ai Ligii 1 de la acea vreme veneau de la Urziceni la Steaua:
Marius Bilaşco – plecat după 11 luni
Pablo Brandan – plecat după 18 luni la Liaoning
Iulian Apostol – plecat după 2 luni
George Galamaz – – plecat după 16 luni
Laurenţiu Marinescu – plecat după 10 luni
Ricardo Gomes – plecat după 8 luni
Marius Onofraş – plecat după 10 luni

Dintre cei de mai sus, doar Brandan s-a dovedit a fi un transfer reușit. Restul au reprezentat adevărate auto-goluri pe care Gigi Becali și le-a dat. Auto-goluri pe bani, întrucât 4,5 milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru cei 7 jucători transferaţi de la Unirea Urziceni în 2010.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ieri, 3 ianuarie 2018, la 8 ani de la eșecul Urziceni, un alt ”lot” adus de la o rivală din Liga 1 de către cei de la FCSB, cel de la Astra, începe să prindă un contur al eșecului, odată cu plecarea lui William de Amorim.

Fosta campioană a României, Astra Giurgiu, a fost în ultimii ani sursa preferată de achiziții pentru Gigi Becali. Astra a câştigat surprinzător titlul în sezonul 2016, dar echipa lui Şumudică s-a confruntat cu mari probleme financiare şi a fost nevoită să se despartă de câţiva jucători importanţi. Gigi Becali a profitat și a început să adune cei mai buni jucători de la Giurgiu. Rând pe rând, la FCSB au ajuns: Gabi Enache (acesta a ratat titlul), William De Amorim, Rick Boldrin, Denis Alibec, Constantin Budescu, Junior Morais și Filipe Teixeira.

Și tot rând pe rând, aceste transferuri încep să se dovedească a fi eșecuri medii. Boldrin și De Amorim au dispărut deja din lotul FCSB, Enache joacă numai pentru că Benzar e accidentat, Alibec este pe lista neagră, iar Junior Morais este tot mai șters. Singurii care confirmă sunt Teixeira și Budescu, însă nici ei nu au scăpat de ”gura” lui Gigi Becali.

În ultimii ani, Gigi Becali a strâns o mini-echipă și de la nașul Gică Hagi. De la Viitorul au ajuns la FCSB Gabi Iancu, Alin Toşca, Florin Tănase, Romario Benzar, Dragoş Nedelcu și Florinel Coman. În cazul lor e greu de spus dacă mutările au fost reușite sau nu, întrucât unii au confirmat parțial, alții sunt la început. Doar viitorul ne poate spune ce vor face jucătorii de la Viitorul sub comanda lui Gigi Becali.

La o privire generală, observăm, cu îngăduință, cum 11 jucători dintre cei aduși în ultimii ani în ”loturi” de la alte echipe au dezamăgit în tricoul Stelei/FCSB. Din păcate pentru speranțele lui Becali, mulți alții bat la ușă.

BREAKING NEWS! Un nume uriaș din tenis s-a retras de la Australian Open, primul Grand Slam al anului 2018... LOVITURĂ DE TEATRU! Nicolae Stanciu se îndreaptă către o echipă bogată a planetei! Anunțul de ultimă oră al belgienilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x