Antena Căutare

Harry Kane și Neymar, OUT de la Campionatul Mondial ? Ce jucători sunt în pericol de a rata turneul final. Top 5 legende ale fotbalului care au ratat în trecut turneul final

Peste exact trei luni, în Rusia, se va da startul celui mai așteptat eveniment fotbalistic al anului 2018: Campionatul Mondial! Din 14 iunie până în 15 iulie, 32 de echipe se vor duela pentru supremație în fotbalul mondial.

Mondialul din Rusia va fi primul din 1958 încoace în care nu vom vedea la lucru naționala Squadrei Azzurra. De la acest Mondial vor lipsi și alte nume grele de fotbaliști care nu s-au calificat cu naționalele lor, precum Bale, Aubameyang sau Alexis Sanchez. Din păcate pentru iubitorii fotbalului, există și o serie de jucători care s-au calificat, însă care, din motive medicale, ar putea rata festivalul fotbalistic al verii.

Cel mai scump fotbalist din istorie, OUT de la Mondiale ?
Transferat vara trecută de la Barcelona la PSG pentru o sumă inexplicabil de mare, 222 de milioane de Euro, brazilianul Neymar a ratat deja meciului sezonului pentru parizieni, returul din optimilor Ligii Campionilor cu Real Madrid, iar acum e în pericol să rateze și turneul sezonului, de această dată cu naționala Selecao.

Tot ceea ce se știe despre Neymar în acest moment este că urmează o perioadă de refacere după operație. Neymar s-a operat cu succes în Brazilia, însă nu va reveni prea curând la Paris. Starul lui PSG va face recuperarea în ţara sa şi va face primele analize peste şase săptămâni, potrivit informaţiilor din presa braziliană. Şansele ca Neymar să mai joace pentru PSG în acest sezon sunt minime, după ce medicul naţionalei Braziliei, care s-a ocupat şi de intervenţia chirurgicală, a anunţat că fostul jucător al Barcelonei poate lipsi până la trei luni de pe gazon. În aceste condiții, rămâne de văzut cum va fi Neymar din punct de vedere fizic în momentul debutului Mondialului. Sau, mai bine zis, va fi Neymar în Brazilia ?

Și viitorul cel mai scump fotbalist din istorie s-a rupt!
Emoții mari înainte de Mondial au și inventatorii fotbalului. De departe cel mai bun englez din ultimii ani, Harry Kane, s-a accidentat la glezna în meciul cu Bournemouth din weekend, iar presa engleză speculează deja faptul că finalul acestui sezon poate fi pus în pericol. Deși Tottenham nu a publicat încă rezultatele RMN-ului, se speră că Harry Kane va trage tare sa fie prezent alături de Anglia la Mondial. Kane are 35 de goluri în 39 de meciuri pentru Spurs în acest sezon.

Cea mai frumoasă echipă de la Euro 2016 și-a pierdut ”inima”!
Unul dintre cei mai buni jucători islandezi ai momentului, Gylfi Sigurdsson, a avut un weekend crunt. Cel mai scump islandez din istorie, transferat de Everton de la Swansea pentru aproximativ 50 de milioane de euro, are șanse minime să mai joace la Mondialul din Rusia din aceasta vară, după ce s-a accidentat la ligamente în meciul cu Brighton.

Un alt jucător care a atins ”suta”, în pericol să rateze Cupa Mondială!
Ousmane Dembele, francezul adus pentru 105 milioane de Euro de Barcelona de la Dortmund, a avut ghinionul mai multor accidentări după venirea pe Nou Camp. Acest lucru l-a ținut departe de prima echipă, iar francezii de la L'Equipe se întreabă dacă acesta merită să fie convocat la naționala Franței, în condițiile în care la Barcelona este adeseori rezervă neutilizată.

De-a lungul istoriei, și alte nume grele din fotbal au ratat prezența la Cupa Mondială din cauza unor accidentări înainte de startul competiției. Să vedem câteva dintre ele:

Alfredo Di Stefano, legenda care nu a jucat niciodată la Mondiale!
Atacantul argentinian, considerat de mulți drept unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport, nu a avut niciodată șansa de a-și arăta calitățile pe scena internațională. Prima Cupă Mondială la care ar fi putut să participe a fost cea din 1950, însă Argentina a boicotat acel turneu, la fel ca și pe cel din 1954, când di Stefano era deja în Spania, însă nu obținuse încă dreptul de a juca pentru iberici. A obținut cetățenia în 1956 și a debutat în 1957, an în care a jucat în patru meciuri de calificare pentru CM 1958, la care Spania nu s-a calificat. Legendarul atacant a contribuit la calificarea Spaniei la Campionatul Mondial din 1962, însă o accidentare l-a împiedicat pe fotbalistul în vârstă de 37 de ani să participe la turneul final din Chile.

David Beckham, ghinion imens în 2010!
Etapa a 28-a din Serie A. Meciul AC Milan - Chievo se apropie de final. Undeva la centrul terenului, David Beckham este văzut sărind într-un picior şi cu lacrimi de durere în ochi. "E ceva grav", a strigat el spre bancă, înainte de a se prăbuşi pe gazon. Medicii au confirmat temerea englezului: ruptură la tendonul lui Ahile. Visul lui Beckham de a fi primul jucător din naţionala Angliei cu patru Mondiale la activ s-a risipit într-o secundă.

Alți fotbaliști de renume care au ratat prezența la Mondiale din cauza accidentărilor:
Michael Ballack - Campionatul Mondial din 2010
Michael Essien - Campionatul Mondial din 2010
Santiago Canizares - Campionatul Mondial din 2002

Biletul Zilei 14.03.2018. Meciurile spectacol de miercuri ne aduc profit... Cupa României: s-au tras la sorți meciurile din semifinale! Derby județean în careul de ași. ”U” Craiova a primit cel ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x