Antena Căutare

Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, medalie de argint la dublu rame feminin în cadrul Jocurilor Olimpice 2024

ARGINT pentru România la dublu rame feminin. Sportivele Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au adus medalie de argint pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice de la Paris!

Galerie
Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, medalie de argint la dublu rame feminin în cadrul Jocurilor Olimpice 2024 | Getty

Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au câștigat medalia de argint la dublu rame feminin în cadrul Jocurilor Olimpice 2024!

Lupta pentru medalia de argint s-a dat până în ultimele momente, sportivele reușind să o câștige înaintea echipajului Australiei care a rămas la 43 de sutimi în spatele acestora.

Citește și: Ce a declarat David Popovici la Ambasada României de la Paris, după victoria de la Jocurile Olimpice. La ce întrebare a răspuns

Iată cine a luat medalia de aur!

Articolul continuă după reclamă

Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, medalie de argint la dublu rame feminin

Ultima medalie olimpică a României la această probă a fost câștigată în anul 2008, atunci când Georgeta Andrunache și Viorica Susanu obțineau aurul la Beijing, scrie euronews.ro .

România a cucerit anul acesta trei medalii la canotaj la Jocurile Olimpice de la Paris: aur la dublu vâsle masculin, argint la dublu vâsle feminin și argint la dublu rame feminin.

Vineri, echipajul de dublu rame masculin Florin Lehaci și Florin Arteni s-a clasat în finala olimpică pe cel de-al patrulea loc. Din păcate echipa a pierdut dramatic locul pe podium chiar în ultimii zeci de metri.

Medalia de aur a fost cucerită de Olanda, echipa dominând cursa încăde la început.

Citește și: Mesajul neașteptat al lui David Popovici pentru politicienii români, transmis imediat după ce a câștigat a doua medalie la Paris

Iată cum arată clasamentul probei de dublu rame feminin!

  • Olanda - 6:58.67
  • România - 7:02.97
  • Australia - 7:02.54
  • SUA - 7:05.31
  • Lituania - 7:05.34
  • Grecia - 7:13.30

Echipa României s-a calificat în nouă finale olimpice, și anume:

  • dublu vâsle feminin - categorie uşoară
  • dublu rame feminin
  • dublu rame masculin
  • patru rame masculin
  • dublu vâsle masculin
  • dublu vâsle feminin
  • patru rame feminin,
  • opt plus unu feminin
  • opt plus unu masculin

În prezent, România are 5 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, două de aur, două de argint și una de bronz.

Cele două medalii de aur sunt câștigate de înotătorul David Popovici la 200 metri liber și de Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin.

Cele două medalii de argint sunt câștigate de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin și de Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin.

Medalia de bronz este câștigată de David Popovici la 100 metri liber.

Canotorii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, AUR la Jocurile Olimpice de la Paris la dublu vâsle

Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin.

Sportivii noștri au încheiat proba în şase minute, 12 secunde şi 58 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Ţările de Jos, iar pe trei Irlanda.

Cei doi canotori români ar 25, respectiv 29 de ani. Andrei Cornea s-a născut la 10 noiembrie 1999, la Vatra Dornei, iar Marian Enache la 5 august 1995, la Târgu Cărbuneşti (Gorj).

Citește și: Canotorii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, AUR la Jocurile Olimpice de la Paris la dublu vâsle

Ce a declarat David Popovici la Ambasada României de la Paris, după victoria de la Jocurile Olimpice. La ce întrebare a ... Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au câștigat argintul la dublu vâsle feminin, categoria uşoară la Jocurile Olimpi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x