Antena Căutare

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au câștigat argintul la dublu vâsle feminin, categoria uşoară la Jocurile Olimpice 2024

ARGINT pentru România la dublu vâsle! Sportivele Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au adus cea de-a șasea medalie pentru Team România la Jocurile Olimpice de la Paris!

Galerie
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au câștigat argintul la dublu vâsle feminin, categoria uşoară la Jocurile Olimpice 2024 | Gettyimages.com

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au câștigat medalia de argint în proba de dublu vâsle feminin, categorie uşoară la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Sportivele campioane europene de anul acesta au început cursa formidabilă în forţă şi au condus în primele sute de metri, însă au fost devansate de echipa britanicelor la 500 de metri şi, astfel, au rămas pentru tot restul cursei pe cel de-al doilea loc.

Citește și: Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, medalie de argint la dublu rame feminin în cadrul Jocurilor Olimpice 2024

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au câștigat argintul la dublu vâsle la JO 2024

Articolul continuă după reclamă

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au încheiat cursa în 6 min 48 sec 78/100 și au câștigat astfel medalia de argint, în timp ce echipa formată din britanicele Emily Craig și Imogen Grant s-au bucurat de AUR cu un timp de 6 min 47 sec 06/100.

Astfel, România cucerește anul acesta patru medalii la canotaj la Jocurile Olimpice de la Paris: aur la dublu vâsle masculin, argint la dublu vâsle feminin, argint la dublu rame feminin și argint la dublu vâsle, categorie uşoară.

Bronzul a fost câștigat de echipa Greciei formată din Dimitra Kontou și Zoi Fitsiou cu un timp de 6 min 49 sec 28/100.

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen (fosta Beleagă) sunt duble campioane mondiale (anul 2017 și anul 2018), iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au clasat pe locul 6, după ce în anul 2016, la Rio au ocupat locul 8, scrie Antena Sport.

Proba se află anul acesta la ultima apariție în cadrul Jocurilor Olimpice, pentru că începând cu anul 2028, la ediția de la Los Angeles va fi eliminată din programul olimpic.

Citește și: Ce a declarat David Popovici la Ambasada României de la Paris, după victoria de la Jocurile Olimpice. La ce întrebare a răspuns

România s-a calificat cu 9 echipaje în Finalele A la Jocurile Olimpice de la Paris din cele 12 pe care le-a avut, și anume:

  • dublu vâsle feminin – categorie uşoară
  • dublu rame feminin
  • dublu rame masculin
  • patru rame masculin
  • dublu vâsle masculin
  • dublu vâsle feminin
  • patru rame feminin
  • opt plus unu feminin
  • opt plus unu masculin

Mâine vor avea loc finalele la opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin!

În prezent, România are 6 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, două de aur, trei de argint și una de bronz.

Cele două medalii de aur sunt câștigate de înotătorul David Popovici la 200 metri liber și de Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin.

Cele trei medalii de argint sunt câștigate de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin; de Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin și de Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen la dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

Citește și: Mesajul neașteptat al lui David Popovici pentru politicienii români, transmis imediat după ce a câștigat a doua medalie la Paris

Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, medalie de argint la dublu rame feminin în cadrul Jocurilor Olimpice 2024... Echipajul de canotaj 8+1 feminin a câștigat a 3-a medalie de AUR la Jocurile Olimpice 2024! Team România ajunge la 7 med...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x