Antena Căutare

Jasna Sekarici participa la a saptea Olimpiada sub cinci steaguri diferite!

Pistolara  Jasna Sekarici merge din nou la Jocurile Olimpice din partea tarii vecine, Serbia. Istoria participarilor ei este foarte interesanta, Jasna fiind nevoita, din motive independente de sport, sa reprezinte state diferite, fara sa-si schimbe nationalitatea.

Jasna Sekarici s-a nascut pe 17 decembrie 1965 la Belgrad si de mica a fost pasionata de tir, sport pe care a inceput sa-l practice din scoala generala. A participat la prima Olimpiada in 1988, la Seoul, din partea vechii Iugoslavii comuniste. Aici a castigat medalia de aur la proba de pistol cu aer comprimat 10m si medalia de bronz la pistol liber 25 metri.

La urmatoarea Olimpiada, Barcelona 1992, Jasna a fost nevoita sa concureze sub steagul CIO pentru ca in Iugoslavia incepuse razboiul si tara se afla sub embargoul impus de ONU. Pentru tragatoarea cu sange rece problemele politice au contat mai putin, ea adjudecandu-si medalia de argint la pistol cu aer comprimat 10 m.

In 1996, la Atlanta pistolara a participat din partea Iugoslaviei mici, formata din Serbia si Muntenegru. Nu a reusit insa obtinerea vreunei medalii, clasandu-se pe locul 4 la pistol cu aer comprimat 10 metri si pozitia a 6-a la pistol liber 25 metri.

La Sydney, in anul 2000, Jasna a reprezentat din nou Iugoslavia mica si a revenit pe podium, castigand argintul la proba favorita, pistol 10 metri. La a cincea sa Olimpiada, Atena 2004, a castigat din nou argintul la pistol 10 metri, dar de data aceasta a mers sub steagul Serbiei si Muntenegrului, numele schimbat al micii Iugoslavii.

In fine, la a sasea editie a Jocurilor Olimpice, Beijing 2008, Jasna Sekarici a reprezentat pentru prima data Serbia, tara unde a trait toata viata, tara nationalitatii ei. Din pacate, nu a mai reusit sa castige nici o medalie. Acum, Jasna Sekarici merge din nou la Olimpiada, la Londra, din partea Serbiei si spera sa castige iarasi o medalie care sa-i implineasca activitatea de peste 25 de ani pusa in slujba tirului.

In lotul Serbiei de la Londra se afla si saritorul in inaltime Dragutin Topici, care participa la a sasea Olimpiada si a participat si el de-a lungul carierei din partea mai multor tari. Este campion european la Split, in 1990, cand a reprezentat vechea Iugoslaviei, dar la Jocurile Olimpice nu a reusit sa se claseze pe podium.

Serbia vor reprezenta si surorile de origine romana Nikolina si Olivera Moldovan, ambele nascute la Belgrad, care vor participa in proba feminina de kaiac 2-500m.

Foto: pravda.rs

Neymar danseaza in satul olimpic... Incident rusinos pentru Romania la Londra! Voluntarii romani au furat telefoanele mobile si au disparut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x