Antena Căutare

Kobe Bryant a murit în drum spre un meci. Reacții sfâșietoare după moartea baschetbalistului: ”O legendă!”

O veste a căzut ca un trăznet în lumea sportului: legenda baschetului mondial, Kobe Bryant, a murit într-un tragic accident de elicopter! Iar odată cu el, s-a stins şi una din cele patru fiice ale sale. Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai populari jucători NBA din toate timpurile. Lasă în urmă un palmares impresionant şi nu doar în baschet. Kobe Bryant este şi câştigătorul unui premiu Oscar.

Un destin de film. Şi nu orice film, ci unul de Oscar: Kobe Bryant! A scris istorie de la primele meciuri. A fost cel mai tânăr debutant din baschetul american. A jucat 20 de ani numai pentru Los Angeles Lakers. A câştigat cinci titluri în NBA şi două titluri olimpice. A înscris 81 de puncte într-un singur meci, a doua performanţă din toate timpurile. A fost de 18 ori selecționat în All Star Team.

S-a retras în 2016 în plină glorie, chinuit de o accidentare. Pentru că nu s-au putut decide, oficialii clubului au retras ambele numere purtate de star de-a lungul carierei, 8 și 24.Şi-a luat la revedere de la fani cu un scurt film de animaţie, "Dear Basketball", o scrisoare de dragoste dedicată sportului. A luat din nou cel mai râvnit trofeu: de aceast dată, Oscarul.

Un fan al lui Kobe Bryant i-a prezis moartea baschetbalistului: "Va sfârși într-un accident de elicopter!" Postarea e virală

”Mă simt mai bine decât atunci când am câştigat campionatul, să fiu sincer. Jur că aşa este!”, declara Kobe. Dar nu a putut sta departe de baschet. A înfiinţat o academie şi şi-a îndrumat fata cea mare să-i calce pe urme.”, declara Kobe.

Sâmbătă seara, i-a dat un mesaj bunului său prieten, LeBron James, care tocmai îl depăşise în topul celor mai buni marcatori din istoria NBA: "Continuă să duci jocul mai departe. Mult respect, fratele meu!".

Duminică dimineaţa, fiica lui Kobe, Gianna, avea un meci important. S-au urcat împreună în elicoperul pe care starul îl folosea adesea. În aceeaşi aeronvă se mai aflau şapte persoane, printre care o colegă de echipă a fetei și tatăl său. Era ceaţă, dar nu puteau risca să întârzie la meci.

Câți bani avea Kobe Bryant! Legendarul baschetbalist a lăsat în urmă o avere fabuloasă!

”Am auzit ceva, un sunet de elicopter care se defectase, pentru că motorul nu se auzea aşa cum trebuie. Şi zbura la altitudine foarte mică. Apoi am auzit o explozie.”, a declarat un martor al accidentului aviatic în care a murit Kobe.

Elicopterul s-a lovit de colinele din Calabasas, California, la ora 10 dimineaţă ora locală. Pilotul ceruse permisiune specială pentru a zbura. Vizibilitatea era foarte scăzută din cauza ceţii, iar în ora în care a stat în aer condiţiile meteo s-au deteriorat şi mai mult. Când au ajuns echipele de intervenţie, carcasa încă fumega.

”Erau probleme de vizibilitate, iar plafonul de nori era jos.”, a precizat Alex Villanueva, șeriful din LA County.

”Vom verifica dosarul pilotului şi cele ale echipajului aflat la bord. Vom analiza şi verificările la care a fost supus elicopterul.”, a declarat și Jennifer Homendy, NTSB Member Board.

Elicopterul lui Kobe Bryant, un Sikorsky S-76 era fabricat în 1991. Baschetbalistul îl folosea de multe ori ca să scape de traficul de pe şoselele din Los Angeles.

Primele imagini cu accidentul de elicopter în care a murit Kobe Bryant! Fiica baschetbalistului, de 13 ani, se afla la bord

Veste morţii lui Kobe Bryant a lovit ca un şoc în întreaga lume. Jucătorii LA Lakers sunt răpuşi de durere. Cu capul plecat, LeBron James nu îşi poată stăpâni lacrimile.

" O veste oribilă, înfiorătoare. Am asistat la moartea unei legende". a comentat Nadia Comăneci PE TWITTER. Pe cei doi îi lega o prietenie veche. Chiar zilele trecute, Kobe îi ura succes înaintea Campionatelor Europene de gimnastică.

"Kobe a fost o legendă pe teren şi abia începuse ceea ce trebuia să fie un act secund cu greutate. Pierderea Giannei este şi mai devastatoare pentru noi, cei care suntem părinţi.”, a scris Obama.

"Odihneşte-te în pace Kobe Bryant. Ai dat atât de multe lumii în general şi lumii baschetului. Gândurile mele sunt alături de familia Bryant", este şi mesajul transmis de Ghiţă Mureşan.


Elicopterul în care se afla Kobe Bryant s-a rotit 15 minute deaupra oraşului Burbank înainte de prăbuşire... Arsenal s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Angliei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x