Antena Căutare

Mariana Bitang implineste astazi 48 de ani

Numele sau este sinonim cu gloria in gimnastica romaneasca. Astazi, cea mai de succes antrenoare din lume, Mariana Bitang, implineste 48 de ani. La multi ani!

"Revenirea in gimnastica inseamna o imensa provocare. As dori sa reinnodam traditia marilor rezultate cu echipa. Va fi extrem de dificil, dar poate pentru la anul sau la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 aceasta dorinta sa devina realitate. De regula nu-mi place sa traiesc in trecut. Ce-a fost a fost... cu impliniri... cu dezamagiri, imi place sa privesc inainte cu incredere, optimism si speranta

Mi-as dori sa vina ziua cand sa am incredere in toti cei din jurul meu. Mi-as dori sa nu mai aud permanenta justificare, la indemana oricui, «imi pare rau, dar nu se poate», mi-as dori sa fim mai corecti si mai sinceri, mi-as dori sa fiu inconjurata de oameni cu demnitate si caracter, mi-as dori sa spunem cu mandrie: suntem romani, nu sa ne resemnam in fata fiecarei neimpliniri spunand «asta e... suntem romani!»... Imi doresc oare prea multe?

Am avut sansa sa traiesc momente speciale in viata mea fie de natura personala, cat si profesionala, mi-e greu sa-mi ierarhizez trairile sau sentimentele care ulterior au devenit amintiri, pentru mine toate sunt importante.

Eu m-am format si am performat in acest sistem creat in Romania, datorez mult Romaniei si pentru faptul ca am avut acest privilegiu. Cum ar fi fost in alta parte??? Nu-mi plac presupunerile si speculatiile... nu v-as putea raspunde decat ipotetic, iar mie imi plac lucrurile concrete...

Nu pot spune ca imi este dor de ceva anume... dar o dorinta pot sa am, nu? Mi-ar placea sa fiu impreuna cu familia, cu prietenii adevarati, pentru a ne bucura, stare de spirit din ce in ce mai rara si mai putin consistenta...

Am poate o apetenta exagerata pentru sinceritate si cred ca suspiciunea, invidia, rautatea si lipsa de comunicare ne fac viata mai trista.

Nu sunt genul de persoana care sa se uite cu obsesie la calendar sau in buletin si sa faca depresie pentru ca imbatraneste... Imbatranim in egala masura cu totii... important este sa o facem frumos, iar anii care trec peste noi sa ne faca mai intelepti, mai buni... Indiferent de varsta pe care o avem, important este sa privim inainte, cu siguranta vom gasi multe lucruri de facut pentru noi, dar si pentru cei din jurul nostru. Privesc in trecut cu seninatate, dar inca am puterea sa visez...".

Sursa: jurnalul.ro

Foto: gsp.ro

Dinamo, pe locul 59 in clasamentul IFFHS... Rafa Marquez, pe urmele lui Henry la New York Red Bull...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x