Antena Căutare

Portretul lui David Popovici, pictat pe peretele liceului la care învață. Cum arată desenul cu chipul campionului mondial

Rezultatele lui David Poopovici au fost marcate într-un mod inedit de conducerea Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc din București. Chipul campionului mondial la natație stă acum pictat pe întreg peretele sălii de sport.

colaj foto david popovici cu drapelul si medalia de aur si david popovici pe marginea bazinului facand o plecaciune Galerie
Un artist a realizat o pictură murală cu chipul lui David Popovici pe peretele sălii de sport de la liceul unde acesta este elev. | Profimedia

David Popovici est cu siguranță unul dintre românii anului 2022. Numele campionului mondial a fost pe buzele tuturor după ce a avut performanțe remarcabile la la campionatele de natație de anul acesta și a doborât record după record. Iar acum, liceul la care acesta învață i-a adus un omagiu greu de egalat.

Cum arată desenul cu chipul lui David Popovici de la liceul în care învață campionul

David Popovici este încă elev al Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, iar rezultatele sale remarcabile au fost sărbătorite într-un mod inedit de către unitatea de învățământ. Profesorii lui David Popovici au cu ce se mândri, iar acum, chipul campionului mondial la natație stă mândru pe peretele liceului.

Zilele trecute a fost finalizat procesul de reabilitată a sălii de sport și se pare că din acesta a făcut parte și un proiect special. Redeschiderea sălii a dezvăluit și o pictură murală, viu colorată, cu potretul lui David Popovici, cât un perete întreg, realizat de artistul Cristian Scutaru.

Imaginea a fost postată chiar pe pagina de Facebook a celui care a realizat opera de artă și a strâns rapid sute de reacții, comentarii de apreciere și distribuiri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: David Popovici, reacție după ce s-a speculat că și-a cumpărat o mașină foarte scumpă. Sportivul a dat în vileag un fake news

De altfel, acesta nu este primul gest pe care David Popovici îl primește din partea liceului la care învață. Cu ocazia majoratului său, acesta a primit alt cadou neașteptat. Inspirându-se de la celebrul „Walk of Fame” de la Hollywood, profesorii său i-au oferit propria stea pe „Walk of Fame din Coșbuc”.

David Popovici, ultimele pregătiri înainte de mondialul de la Melbourne. Ce obiective și-a setat

David Popovici a avut un parcurs glorios în anul 2022 și acesta a este doar începutul. Deși are doar 18 ani, sportivul român a lăsat cu gura căscată întreg mapamondul cu performanțele sale și în prezent, este cel mai rapid înotător din lume, la proba de 100 m liber, după ce a doborât recordul deținut din 2009.

Acum, David se pregătește pentru ultima competiție din acest an. În doar câteva zile, campionul mondial, alături de delegația României, va merge la Melbourne, unde se vor desfășura Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt, transmite Hotnews.ro.

Competiția va avea loc în perioada 13 - 18 decembrie, iar sportivul a vorbit despre obiectivele sale la această competiție, dar și despre ce și-a propus pentru anul următor.

„Abia aştept să ajung acolo, vreau să şi văd Australia, vreau să concurez în Australia şi să reintru într-o formă de competiție.

Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiţie de obiectiv mare, pentru că, deşi este un concurs important pentru mulţi, eu încă trebuie să câştig experienţă.

Eu acum învăţ, mai am foarte multe de învăţat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, aşa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăţ”, a spus David Popovici.

Citește și: Cum le-a răspuns David Popovici celor care l-au acuzat că trișează în sportul în care a făcut istorie

„Vreau să obţin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, şi sper să pot adăuga câteva clasări bune şi poate şi recorduri ... nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reuşesc să mă autodepăşesc.

Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, aşa m-am simțit”, a mai adăugat acesta despre obiectivele pe anul următor.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x