Antena Căutare

Cum le-a răspuns David Popovici celor care l-au acuzat că trișează în sportul în care a făcut istorie

David Popovici a mărturisit că de-a lungul carierei sale au fost oameni care l-au suspectat pe sportiv că trișează în competiții, având în vedere că viteza sa în bazin este de neegalat. „Racheta” a avut un răspuns foarte simplu pentru cei care i-au spus: „Tu sigur trișezi, ești cam prea bun”.

Colaj cu David Popovici Galerie
David Popovici a scris istorie în natația mondială, la numai 17 ani | Hepta

David Popovici a fost invitat în podcastul Fair Play, unde a vorbit despre sportul în care a reușit să facă istorie până la vârsta de 17 ani. Sportivul a mărturisit că natația este marea lui pasiune și că înoată de la 4 ani. În vara lui 2022 David Popovici a cucerit 8 medalii de aur, a devenit al doilea înotător din istorie care obține două medalii de aur în cadrul aceluiași campionat mondial și a doborât recordul istoric la 100 de metri.

Revelația înotului mondial a mărturisit că de-a lungul timpului au fost oameni care l-au suspectat că trișează pentru că este „prea bun”, însă David Popovici le-a explicat că este aproape imposibil să trișezi în acest sport, având în vedere că profesioniștii fac o mulțime de teste anti-doping.

Citește și: Cine ar fi iubita lui David Popovici. Cum arată tânăra pe care sportivul dorește sa o ferească de obiectivele camerelor

David Popovici: „Sunt mulți oameni care spun că sigur trișez că sunt prea bun”

”Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort”, a explicat David Popovici, care a mărturisit că face o mulție de teste anti-doping și că este monitorizat la tot pasul de Agenția Națională Antidoping .

Fac o grămadă de teste antidoping. Sunt mulți oameni care spun, <<Bă, tu sigur trișezi, ești cam prea bun>>. Nici nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios, le spun că fac foarte multe teste antidoping, teste care vin random, pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt. 'Sunt aici, la un podcast'. 'Ok, te așteptăm la tine acasă să oferi o mostră de sânge și una de urină'.

Și nu pot spune nu, pentru că altfel îmi iau o penalizare, care poate însemna o suspendare de câțiva ani. Și în plus nu am de ce să mă ascund și este necesar ca aceste corpuri antidoping să funcționeze pentru că în sport e necesar să păstrezi un nivel de corectitudine și de fair-play și totdeauna se vor găsii unii care să încerce să trișeze.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping, vin și la 5 dimineața sună la ușă direct sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație și spun mereu unde sunt, unde dorm, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi peste un timp și așa mai departe”, a declarat David Popovici, în cadrul podcastului ”Fair Play”.

Citește și: Ce sumă de bani va primi David Popovici de la Ministerul Sportului, după medaliile de aur câștigate la CE de la Roma

Întrebat dacă se poate trișa în sportul pe care îl practică, David Popovici a povestit că nu prea se poate trișa, având în vedere că au o tabelă electronică ce se declanșează automat când e atinsă de înotători.

David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni. La CE de la Roma, David Popovici a obținut aurul atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri.

Cătălina Ponor este însărcinată. Cum a anunțat fosta gimnastă că va deveni mamă. „Va fi cea mai stralucitoare medalie”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x