Căutare Live

Probleme mari pentru Helmuth Duckadam: Medicii i-au descoperit mai multe artere ingustate

Helmuth Dukadam trece prin momente grele. Angiografia pe care i-au facut-o medicii de la Spitalul Floreasca a scos la iveala ca arterele fotbalistului au mai multe leziuni. Asa ca e nevoie acum de un nou plan pentru interventia chirurgicala care ar trebui sa-i salveze bratul si viata.

De patru zile, de cand e internat la Spitalul Floreasca, Helmuth Dukadam a trecut deja prin investigatii complexe. Una dintre ele, o angiografie, a adus vesti extrem de proaste. Fosta glorie a Stelei nu are un singur anevrism de noua centimetri, in zona umarului, asa cum se stia initial. Arterele sale sunt ingustate in mai multe locuri. Inclusiv pe carotide, vasele care alimenteaza creierul cu sange, au fost gasite stenoze.

In aceste conditii, interventia chirurgicala este extrem de riscanta. Ca sa-i salveze bratul drept, doctorii trebuie sa-i scoata anevrismul din zona umarului si sa-i puna o proteza de goretex pentru ca sangele sa circule normal.

Profesorul Serban Bradisteanu, medicul care se ocupa de Dukadam, lucreaza acum la un nou plan pentru operatie.

Problemele pe care Dukadam le are cu bratul drept nu sunt noi. Au aparut acum 26 de ani si l-au asezat deja de trei ori pe masa de operatie. Cu timpul, leziunile s-au agravat.

Fostul portar al Stelei va fi operat cel mai probabil maine dimineata. E linistit, extrem de optimist. Sta intr-o rezerva dubla, alaturi de sotia sa, Alexandra.

foto: Intact Images

VIDEO! Steaua - Rapid 1-0/ Victorie in minutul 90+6... Claudiu Niculescu a spus adio carierei de fotbalist la 36 de ani...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri