La ”masa bogaților” nu e loc chiar pentru toată lumea. Și nu, nu ne referim doar la echipe din Estul Europei, cum ar fi de exemplu cele din România, ci și la echipe din Vest, cu bani, dar cu jucători de o valoare îndoielnică în comparație cu conglomeratele șeicilor.
După ce marți Real Madrid s-a distrat pe ”Insula Afroditei”, administrându-i un set lui APOEL, seara de miercuri ne-a adus un alt meci între David și Goliat. Numai că de această dată David nu a avut decât o pietricică în dotare, mult prea mică pentru Goliatul PSG. Deși a deschis scorul pe Parc des Princes încă din secunda 56, Celtic a plecat cu 7 în tolbă de la Paris. Jumătate de echipa a gazdelor a marcat în acest meci, de la Dani Alves, până la tripleta Neymar - Cavani - Mbappe.
În ciuda foamei de goluri, PSG nu a întrecut cele mai mari diferențe de scor din Liga Campionilor din toate timpurile. Ca români, putem spune că PSG nici nu s-a apropiat nici măcar de degetul mic al celor de la Dinamo București.
Da, Dinamo București. E adevărat, ”câinii” nu s-au remarcat cu acest succes în noul format al Ligii Campionilor, ci în vechiul undeva în anii 70. Dinamo a rămas în istorie cu recordul pentru cea mai mare diferenţă de goluri în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. S-a întîmplat în sezonul 1973/1974, an în care Dinamo Bucureşti îi învingea pe nordirlandezii de la FC Crusaders cu 11-0 (foto: fcdinamo.ro)
Dar să revenim la cele mai mari diferențe de scor din istoria modernă a Ligii Campionilor. Iată și un top în acest sens:
1. Real Madrid 8-0 Malmo, Decembrie 2015
Într-un antrenament deschis publicului, Ronaldo a marcat un careu de goluri, Benzema un hat-trick, iar restul a fost bonus.
2. Liverpool 8-0 Besiktas, Noiembrie 2007
Liverpool, o echipă care nu a mai prins nici cupele europene în acest sezon, a jucat și ea în Ligă odinioară, și a făcut-o cu stil.
3. Arsenal 7-0 Slavia Praga, Octombrie 2007
Într-o perioadă romantică a lui Arsenal, cu Cesc Fabregas și Lordul Bendtner în zi mare, elevii lui Wenger se antrenau în Ligă.
4. BATE Borisov 0-7 Sahtior, Octombrie 2014
Cu Luiz Adriano în zi de Messi și cu 5 goluri marcate, Șahtiorul lui Mircea Lucescu nu avea rivali în zonă.
5. Valencia 7-0 Genk, Noiembrie 2011
Aflată în zona retrogradării în La Liga, Valencia nu uită că a fost pe vremuri o forță a Europei. Acum nu mai e nici măcar a Spaniei.
6. Juventus 7-0 Olympiakos, Decembrie 2003
Cu fotbaliști precum Del Pierro sau Trezeguet, Bătrâna Doamnă nu a avut nicio problemă cu grupare greacă.
7. FC Zilina 0-7 Marseille, Noiembrie 2010
O altă echipă aflată în suferință europeană în ultimii ani, Marseille, juca pe vremuri excelent în Europa. Cu Gignac în atac nici nu era dificil s-o facă.