Antena Căutare

Rafa Nadal, premiu inedit de la Șeicul Arabiei Saudite. Cât valorează racheta făcută complet din aur

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis. În amicalul din Arabia Saudită a primit un cadou inedit.

Galerie
Rafael Nadal se retrage din tenis | GettyImages

Rafael Nadal își va încheia cariera la turneul final al Cupei Davis, de la Malaga, care are loc în perioada 19 - 24 noiembrie. Acesta și-a anunțat retragerea prin intermediul unui filmuleț emoționant postat pe rețelele de socializare.

Până atunci însă, Rafa a jucat sâmbătă ultima partidă contra lui Novak Djokovici. Meciul amical s-a disputat la Riad și, deș spaniolul a fost învins, a primit un cadou cu totul special.

Citește și: Ce mesaj i-a transmis Ion Țiriac lui Rafael Nadal. Spaniolul și-a anunțat retragerea din tenis

Rafa Nadal, premiu inedit de la Șeicul Arabiei Saudite. Cât valorează racheta făcută complet din aur

Articolul continuă după reclamă

Rafael Nadal și Novak Djokovici sunt marii jucători de tenis din ultimele două decenii. Aceștia au jucat un ultim meci.

În finala mică de la „Six Kings Slam”, sârbul Novak Djokovici a învins, cu 6-2, 7-6 (7-5), dar la finalul partidei Rafael Nadal a primit de la Șeicul Arabiei Saudite drept premiu o rachetă din aur.

Racheta cântărește 3 kilograme și, deși inițial a fost estimată la 10 milioane de dolari, conform unei surse, valorează 250.000 de euro. Acest premiu i-a fost oferit pentru întreaga carieră.

Citește și: Imagini înduioșătoare cu fiul lui Rafael Nadal, cu racheta în mână. Dovada că așchia nu sare departe de trunchi

Conform susei menționate anterior, chiar dacă legendarul jucător spaniol și-a anuțat retragerea, acesta ar mai putea juca partide demonstrative în Arabia Saudită, dat fiind faptul că a semnat un contrat de parteneriat prin care va promova sportul din respectiva țară.

La finalul partidei cu Novak Djokovici, Rafael Nadal a ținut un discurs emoționant, în care a avut numai cuvinte frumoase pentru rivalul său de pe teren.

„Vreau să spun câteva cuvinte pentru Novak și echipa sa. Mulțumesc. Pentru tot. Ce ai spus astăzi și toate momentele pe care le-am împărtășit... A fost o rivalitate uimitoare.

Personal, m-ai ajutat să-mi depășesc limitele timp de aproape 15 ani. Fără tine, nu aș fi jucătorul care sunt astăzi. Felicitări ție și echipei tale pentru toate titlurile și cariera uimitoare. Vă doresc mult succes pentru viitor.

Citește și: Ce avere are Rafael Nadal, cel mai titrat jucător de tenis din istorie. Câți bani a făcut din sportul alb

O să-mi lipsească aproape totul. A fost un vis devenit realitate să pot juca timp de aproape 20 de ani. Având șansa de a juca în cele mai impresionante locuri din lume. Este ceva ce urmăream la televizor când eram copil. La final mi-am realizat visul de a deveni un tenismen profesionist și de a fi unul de succes.

Nu pot să mulțumesc suficient pentru sprijinul și dragostea pe care le-am primit în întreaga lume. A fost o energie uimitoare în fiecare turneu pe care l-am jucat. Am primit un sprijin imens. Din partea echipei și a familiei mele, dar și din întreaga lume a tenisului.

Citește și: I s-a spus că nu va reuși, însă a demonstrat contrariul. Rafael Nadal, record de victorii în tenisul mondial

A fost o mare plăcere să fiu cu voi. Sunt un tip norocos și sunt norocos să fiu jucător de tenis. Avem un circuit grozav și o mulțime de oameni minunați care conduc acest sport. Mă simt foarte norocos. Vreau să le mulțumesc tuturor”, a spus spaniolul.

Turneul „Six Kings Slam” a fost câștigat de italianul Jannik Sinner, care a trecut în finala mare de Carlos Alcaraz și care a obținut un premiu fabulos, de 6 milioane de euro.

Bernadette Szocs, argint la simplu! Românca a fost învinsă în finala Campionatului European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana Vineri, 18.10.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x