Antena Căutare

Ce mesaj i-a transmis Ion Țiriac lui Rafael Nadal. Spaniolul și-a anunțat retragerea din tenis

Pe Ion Țiriac și Rafael Nadal îi leagă o frumoasă prietenie. Miliardarul român i-a transmis un mesaj emoționant sportivului spaniol, la retragerea acestuia din sportul pe care amândoi l-au iubit.

Galerie
Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis | GettyImages

Rafael Nadal și-a anunțat joi retragerea din tenis, la vârsta de 38 de ani. Vestea a luat pe toată lumea prin surprindere.

Ce mesaj i-a transmis Ion Țiriac lui Rafael Nadal. Spaniolul și-a anunțat retragerea din tenis

Legendarul jucător de tenis a postat un filmuleț pe rețelele de socializare, anunțându-și retragerea.

Spaniolul a invocat accidentările multiple din ultimele două sezoane. Rafael Nadal își va încheia cariera la turneul final al Cupei Davis, de la Malaga, care are loc în perioada 19 - 24 noiembrie.

Articolul continuă după reclamă

„Realitatea este că ultimii doi ani au fost dificili şi nu am putut să joc fără limitări. Este o decizie dificilă, care mi-a luat timp. Cred că este momentul potrivit să închei ceea ce a fost o carieră lungă şi mult mai de succes decât mi-aş fi putut imagina vreodată.

Citește și: Imagini înduioșătoare cu fiul lui Rafael Nadal, cu racheta în mână. Dovada că așchia nu sare departe de trunchi

Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu va fi finala Cupei Davis, reprezentând ţara mea. Cred că am parcurs un cerc complet de la una dintre primele mele mari bucurii ca jucător profesionist de tenis, care a fost finala Cupei Davis de la Sevilla în 2004. Sunt super fericit cu toate lucrurile pe care le-am putut experimenta”, declară el în videoul postat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rafa are în palmares 92 de titluri, a disputat 1.307 meciuri ATP și deține mai multe recorduri mondiale. Cariera sa de excepție i-a adus o avere impresionantă, de 123 de milioane de euro.

Retragerea sa a stârnit reacții în toate colțurile lumii. De la susținători de ocazie, la fani înfocați și colegi din tenis și din lumea sportului profesionst, precum pilotul de MotoGP Marc Márquez sau înotătoarea Teresa Perales, ori pilotul de Formula 1 Carlos Sainz, dar și Emma Răducanu sau David Beckham, toți au dorit să-i transmită gândurile lor.

Citește și: Imagini rare cu bebelușul lui Rafael Nadal. Cum a fost surprins jucătorul de tenis la scurt timp după ce a devenit tată

Printre aceștia se numără și Ion Țiriac, de care îl leagă o prietenie frumoasă. Potrivit unsei surse, miliardarul român i-a scris o scrisoare spaniolului în care i-a transmis cât de mult îl apreciază, atât ca om, cât și ca sportiv.

De asemenea, Ion Țiriac și-a arătat sprijinul pentru Rafa, declarând că este gata oricând să îi sară în ajutor sau să îi acorde timpul său.

„Rafa… dragul meu prieten,

Vreau să îți scriu această scurtă scrisoare care, din păcate, nu poate să descrie ceea ce ai însemnat pentru mine, pentru copii, pentru fani și pentru lumea sportului nostru.

Dăruirea, sacrificiul și respectul față de joc, pe teren și în afara terenului, de care ai dat dovadă timp de două decenii, sunt unice și nu vor fi niciodată depășite.

Citește și: I s-a spus că nu va reuși, însă a demonstrat contrariul. Rafael Nadal, record de victorii în tenisul mondial

Ești un prieten pentru mine și, ca prieten, pot spune că lumea sportului are o datorie față de tine, datorie care nu poate fi plătită în bani sau titluri, ai dus totul la un alt nivel.

Una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată este să-i fi dat unui tânăr spaniol cu păr lung și aspect unic, chiar în primul an, un wildcard la Madrid și mă voi mândri și pentru asta. Prietene, ai numărul meu și voi fi mereu acolo pentru tine.

Ion”, sunt cuvintele emoționante ale lui Ion Țiriac pentru Rafael Nadal.

Drumul spre World Cup e la Antena 1: Lituania - România, marţi, 15 octombrie, ora 21:45...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 10 octombrie. Laura a răspuns greșit la o întrebare din sport! Ce sumă a câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 10 octombrie. Laura a răspuns greșit la o întrebare din sport! Ce sumă a câștigat Joi, 10.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x