2022 a fost un an greu pentru Simona Halep și se pare că veștile proaste continuă să vină pentru sportivă și la începutul acestui nou an. Scandalul de dopaj în care a fost implicată i-a afectat fostului lider mondial cariera și nici pe plan personal, lucrurile nu au stat prea bine, trecând printr-un divorț.
Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA în 2023
În 2019, după ce cu un an în urmă a câștigat Roland Garros în 2018 și Wimbledon, Simona Halep a ajuns lider mondial și a condus topul celor mai bune jucătoare din lume. Cu timpul, însă, din cauza accidentărilor și recent, a scandalului de dopaj în care a fost implicată, aceasta a fost detronată și acum, a căzut din Top 10 WTA.
Momentele dificile se țin lanț de aceasta, astfel Simona Halep începe 2023 ocupând locul 12 în clasamentul WTA, transmite spynews.ro.
Mai mult, statisticile spun că poziția Simonei Halep în topurile WTA ar putea să scadă și mai mult de atât în zilele viitoare, iar acest lucru depunde de performanțele celorlalți sportivi.
Jucătoarea de tenis a fost detronată de Madison Keys și Paula Badosa, după startul turneelor din Australia și Noua Zeelandă au început.
Un alt motiv care contribuie la ieșirea ei din Top 10 WTA îl reprezintă și faptul că aceasta nu a mia intrat pe teren din data 29 august 2022. La ultimul meci de tenis, ea a fost învinsă de Daria Snigur din Ucraina, la runda inaugurală la US Open.
Cu toate acestea, 2022 s-a încheiat pentru tenismenă cu un loc în Top 10 WTA, motiv pentru care va primi suma de 112.500 de dolari, mai transmite aceeași sursă.
Simona Halep este în plin scandal de dopaj. Cum a ajuns substanța interzisă în organismul tenismene
Simona Halep a primit o suspendare provizorie din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, după ce, în urma unui control de dopaj efectuat la US Open, testul sportivei a ieșit pozitiv pentru o substanță interzisă denumită Roxadustat.
Potrivit ultimelor informații apărute în acest caz, s-a demonstrat cum a ajuns substanța interzisă în organismul tenismenei, fără ca aceasta să o ingereze cu bună știință.
Astfel, conform datelor obținute de agenția franceză de toxicologie și farmacologie, Roxadustatul a pătruns în organismul ei printr-un supliment contaminat, a cărui etichetă nu prevedea prezența substanței din clasa EPO.
„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, conform ProSport.