Antena Căutare

Un francez a batut un nou record mondial la ciclism pentru centenari

Un batran din Franta a stabilit un record mondial la ciclism pentru centenari. Francezul a parcurs 100 de kilometri pe bicicleta in putin peste o ora si 15 minute. Uniunea Ciclista Internationala a creat, special pentru el, o noua categorie de varsta: peste o suta de ani, categorie la care, deocamdata, nu are rival.

Robert Marchand a intrat in umea sportului practicand boxul, dar, cu timpul, s-a orientat catre un sport mai pasnic, ciclismul. El are la activ o mulþime de performante la diferite categorii de varsta, si a convins forurile sportive sã inregistreze si recorduri ale centenarilor. In februarie, a stabilit primul record, cel al distantei parcurse intr-o ora, iar acum a urmat cel al vitezei pe 100 de kilometri.

Marchand nu pare sa sufere de pe urma efortului, mai mult decat colegii sai tineri. “Ce m-a durut mai mult au fost mainile si bratele. Imi amortesc. Si, pe urma, fesele pentru ca acolo nu mai am decat piele si os.”

Veteranul afirma ca secretul formei sale este antrenamentul. "Daca te mulþumesti sa zaci in fotoliu, la televizor, esti terminat", spune el. Asa ca urca, zilnic, pe bicicleta, iar atunci cand vremea nu i-o permite. sare coarda in locuinta sa. Dupa cursa in care a stabilit recordul, s-a plans de un singur lucru: muzica oferita de organizatori, spre incurajare.

"Am primit o multime de aplauze si asta mi-a facut bine. Dar, data viitoare, va rog sa cantati muzica militara. Cu muzica militara se invinge!"

Marchand traieste si isi poarta de grija singur, fara niciun ajutor. El nu a fumat niciodata, dar recunoaste ca i-au placut, toata viata, vinul si femeile. Varsta isi spune, totusi, cuvantul: acum 15 ani, cand era mai tanar, mergea cu bicicleta 15.000 de kilometri pe an, in timp ce azi se multumeste doar cu jumatate din aceasta distanta.

Lutu s-a facut frate cu Carles Puyol!!!... Fetita lui Ionel Ganea a cazut de pe cal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x