Antena Căutare

Valentino Rossi a semnat un contract pe doi ani cu Ducati

Valentino Rossi a facut in sfarsit public numele viitoarei sale echipe din MotoGP. Desi destinatia campionului mondial se stia inca din urma cu cateva luni bune, Doctorul a anuntat duminica semnarea unui contract valabil pe doi ani cu cei de la Ducati, punand astfel capat unei "frumoase povesti de dragoste" cu Yamaha, iubire ce a durat sapte ani.


"Pana la Marele Premiu al Valenciei, Valentino va ramane un adversar, dar imediat ce va incepe sa piloteze pentru Ducati vom lucra impreuna la fiecare detaliu pentru a dezvolta o motocicleta capabila sa ii puna in valoare imensul talent. Sa lucrezi cu Valentino este unul dintre cele mai interesante lucruri pentru fiecare inginer si e minunat ca noi vom avea aceasta sansa sezonul viitor", a mentionat si directorul general al Ducati, Filippo Preziosi.

In varsta de 31 de ani, Rossi este in cautarea unor noi provocari, fapt pentru care a si hotarat sa se desparta de Yamaha: "A sosit timpul sa caut noi provocari. Munca mea la Yamaha s-a incheiat. Din pacate, chiar si cele mai frumoase povesti de dragoste au un sfarsit, dar lasa amintiri minunate, ca momentul in care eu si M1 a mea ne-am sarutat pentru prima oara la Welkom: ea s-a uitat fix in ochii mei si mi-a spus: ".

"Este dificil sa explic in doar cateva cuvinte ce a insemnat relatia mea cu cei de la Yamaha in ultimii sapte ani. Multe lucruri s-au schimbat din 2004, dar in special "ea", motocicleta mea M1 s-a schimbat. La inceput era o saraca motocicleta MotoGP de mijlocul clasamentului, ridiculizata de majoritatea pilotilor. Acum, dupa ce am ajutat-o sa creasca si sa se imbunatateasca, poti sa o vezi zambind in garaj, curtata si admirata, tratata ca ", a adaugat "Doctorul".

Lin Jarvis, manager Yamaha: "Valentino a venit la Yamaha in 2004, intr-un moment in care echipa se chinuia pe circuit, dupa 11 sezoane fara titlu. Victoria lui Valentino la prima sa cursa pentru Yamaha, in 2004, in Africa de Sud, a fost un moment incredibil si a fost doar una din multele victorii care au incantat fanii MotoGP-ului si ai Yamaha din intreaga lume. Calitatile sale de neegalat i-au asigurat patru titluri in MotoGP cu noi si a ajutat Yamaha sa transforme YZR-M1 intr-o motocicleta de referinta pentru clasa MotoGP. Cu toate ca regretam decizia lui Vale de a merge mai departe cu alta echipa, noi ii respectam alegerea de a cauta o noua provocare si ii uram tot binele din lume".

Valentino Rossi a incheiat pe locul al cincilea cursa din Marele Premiu al Cehiei de duminica si are sanse mici sa-si poata apara titlul mondial, italianul lipsind sase saptamani de pe circuit dupa ce si-a rupt piciorul la Mugello. Cursa a fost castigata de coechipierul lui Rossi de la Yamaha, Jorge Lorenzo. ​

sursa:Hotnews

Iancu promite prime de 100.000 de euro pentru dubla cu City... Andy Murray, invingator in finala Mastersului de la Toronto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x