Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Raman cu tine

Veste grea din Italia pentru Simona Halep, chiar înainte de turneul WTA de la Palermo! Anunțul ministrului Sănătății italian

Simona Halep riscă să își amâne revenirea pe teren după pauza de aproximativ cinci luni, cauzată de pandemia de coronavirus. Sportiva ar putea să nu participe la turneul WTA de la Palermo.

Simona Halep urmează și-a anunțat intenția de-a juca la turneul WTA de la Palermo

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură răspunsul ministrului Sănătății din Italia, Roberto Speranza, pentru a afla dacă poate participa la turneul WTA de la Palermo, care va începe în data de 3 august 2020.

SIMONA HALEP, DEROGARE PENTRU TURNEUL WTA DE LA PALERMO

Organizatorii turneului WTA de la Palermo, care va începe pe 3 august şi va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, au anunţat vineri că au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep, numărul doi mondial, să participe la competiţie, scrie AFP.

CITEȘTE ȘI: Simona Halep, schimbare neașteptată de look! Cum arată acum celebra tenismenă

''Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu'', a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Simona Halep urmează și-a anunțat intenția de-a juca la turneul WTA de la Palermo

Ministrul Sănătăţii anunţase anterior că a semnat vineri o ordonanţă care impune carantina la intrarea în Italia pentru toate persoanele care vin din România şi Bulgaria.

CITEȘTE ȘI: Simona Halep, mărturisire tulburătoare. Campioana s-a luptat cu boala secolului: "Mă trezeam noaptea plângând"

''Aceasta decizie ar penaliza jucătoare ca Simona Halep, numărul doi mondial şi deţinătoarea titlului la Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo'', a adăugat Palma.

Directorul turneului, care se va desfăşura între 1 şi 9 august la Palermo, s-a declarat convins că ''protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt destul de stricte pentru a garanta siguranţa şi sănătatea sportivilor, dar şi a tuturor persoanelor implicate în eveniment'', arată cei de la Agerpres.

Circuitele profesioniste de tenis au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro