Antena Căutare

Victoria Azarenka, invingatoare in finala de la Australian Open

Victoria Azarenka s-a impus pentru prima data in cariera in finala unui turneu de Grand Slam, dupa ce a invins-o in ultimul act de la Australian Open pe rusoaica Maria Sarapova, scor 6-3, 6-0. In urma acestui succes jucatoarea bielorusa de tenis a devenit, in premiera, noul numar 1 mondial in ierarhia WTA.

Debutul de meci i-a apartinut Mariei Sharapova, rusoaica castigand contra serviciului in chiar primul joc al finalei feminine. La scorul de 2-0, Azarenka a dat primele semne de revenire si dupa un joc precis si puternic, a intors sensational rezultatul 3-2.


Momentul decisiv al setului s-a produs la 4-3 pentru Azarenka dupa ce rusoaica a gresit usor cateva mingi, iar jucatoarea bielorusa s-a impus cu 6-3, in numai 46 de minute de joc.

In setul al doilea, lipsa de inspiratie a costat-o pe Maria Sarapova, care a cedat cu un sec 0-6 in fata Victoriei Azarenka, in numai 36 de minute.

"Ma bucur ca ma ajuns in finala, voi reveni aici, Australian Open inseamna mult pentru mine. Astazi, Victoria a fost mai buna, trebuie sa recunosc acest lucru. Melbourne a fost pentru mine o a doua casa si va multumesc pentru acest lucru", a declarat Maria Sharapova dupa terminarea finalei.

"O felicit pe Maria pentru jocul prestat si pentru cuvintele frumoase. II doresc mult succes pentru restul sezonului. II multumesc echipei mele, au toti au fost fantastici. Traiesc momente incredibile, nu-mi vine sa cred ca tin acest trofeu in brate. Am castigat aici la junioare si de-abia astept sa ma intorc la anul. Visul a devenit realitate, va multumesc tuturor", a declarat Victoria Azarenka, noul lider al clasamentului WTA.


In urma acestui succes, Victoria Azarenka a devenit noul lider din clasamentul WTA, in timp ce Maria Sharapova a urcat de pe patru pe trei. Castigatoarea finalei de la Australia Open va primi un un cec in valoare de 2,3 milioane de dolari, in timp ce Sharapova se va multumi cu 1,15 milioane de dolari.

Incidente grave in semifinalele CE Handbal. Un jucator sarb, poate sa-si piarda un ochi dupa ce a fost lovit cu o sageat... Meciuri amicale: Steaua, victorie cu Levski Sofia/ Vaslui - Bialystok (Polonia) 1-2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x