Antena Căutare

Zenit a realizat un nou ”8 martie” în fotbalul european! Rușii au copiat-o pe Barcelona și au întors un 0-4. Cele mai tari reveniri din fotbal

O vorbă de lemn din fotbal spune că, în ziua de azi, ”nu mai există echipe mici”. Treptat, o altă vorbă tinde să intre în această categorie: ”nu mai există rezultate de neîntors”. După Barcelona - PSG din 2017, ieri, în Rusia, am asistat la un Zenit - Dinamo Minsk mai mult decât similar, dacă e să forțăm expresia.

O vorbă de lemn din fotbal spune că, în ziua de azi, ”nu mai există echipe mici”. Treptat, o altă vorbă tinde să intre în această categorie: ”nu mai există rezultate de neîntors”. După Barcelona - PSG din 2017, ieri, în Rusia, am asistat la un Zenit - Dinamo Minsk mai mult decât similar, dacă e să forțăm expresia.

După un 0-4 în tur aparent imposibil de manevrat pe teren propriu, Zenit Sankt Petersburg s-a calificat miraculos în play-off-ul Europa League. Rușii lui Sergey Semak au câștigat cu 8-1, după prelungiri, meciul cu Dinamo Minsk.

Incredibil, dar adevărat: Zenit a înscris 6 goluri în inferioritate numerică!

Meciul disputat ieri pe Sankt-Petersburg Stadium a avut o desfășurare dramatică. La 2-0 pentru gazde, mijlocașul lui Zenit, Paredes, și-a lăsat echipa în 10 oameni, iar pe tabelă mai erau necesare două reușite pentru prelungiri. Nicio problemă nu a fost pentru Dzyuba în a le aduce în minutele 75 și 78.

Au urmat apoi prelungirile. Un fost jucător de la Astra Giurgiu, Seidu Yahaya, a marcat pentru 1-4 și totul părea scris. Zenit mai avea nevoie de două goluri în 20 de minute și în inferioritate. Din nou, rușii nu au avut emoții. Nu au marcat două, ci încă 4 goluri și, cu scorul general de 8-5, au ajuns în play-off.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Barcelona a fost prima care a întors un 0-4

Deschizătoarea de drumuri în reveniri miraculoasă în cupele europene a fost Barcelona. Pe 8 martie 2017, Messi, Neymar & co. au realizat una din seriile care vor rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului la cel mai înalt nivel. Catalanii au fost de nerecunoscut pe Parc des Princes și au pierdut cu 4-0, dar pe Nou Camp au reușit să se impună cu 6-1, după un final incendiar.

Echipa antrenată de Luis Enrique a marcat 3 goluri în ultimele 7 minute ale partidei. Barcelona a avut 2-0 la pauză, după golul marcat de Suarez în minutul 3 și autogolul lui Kurzawa din minutul 40. După pauză, speranțele au început să explodeze. Messi a dus scorul la 3-0, reușind să transforme un penalty în minutul 50. Mai era nevoie de un gol pentru ca minunea să prindă aripi. Acesta avea să vină, dar în poarta lui Ter Stegen. Cavani reducea din diferență 12 minute mai târziu, iar speranțele catalanilor și ale fanilor erau aproape de zero.

Fotbalul a intrat însă într-o perioadă magică de 7 minute! În minutul 88, Neymar a bătut impecabil o lovitură liberă și a dus scorul la 4-1. Catalanii s-au aruncat asupra porții adverse și Suarez a obținut un penalty în minutul 90. Neymar a transformat lovitura de la 11 metri și finalul a fost unul nebun. Barcelona a intrat în istorie după golul marcat de Sergi Roberto în minutul 95, venit în urma unei pase a lui Neymar, actualul jucător al parizienilor.

S-a terminat 6-1 și catalanii se calificau în sferturile de finală, unde aveau să fie eliminați de Juventus.

Iată alte reveniri spectaculoase în cupele europene:

- Anul trecut, după ce trecuse de FCSB, Lazio învingea cu 4-2 pe RB Salzburg în manșa tur din sferturi. A urmat apoi un coșmar în Austria pentru echipa lui Radu Ștefan: 1-4!

- Aceeași FC Barcelona pierdea 3-1 to Chelsea în tur, dar învingea cu 5-1 în manșa secundă în ediția 1999/2000 din sferturile de finală ale competiției.

- Trei ani mai târziu, Super-Deportivo La Coruna întoarce un 1-4 pe San Siro și bate fără drept de apel un Milan uriaș, scor 4-0 și accede în careul de ași (2003/2004)

- În același sezon, Monaco pierde în tur, 2-4 cu Real Madrid, dar revine în Principat și bate cu 3-1, printre marcatori afându-se și renegatul Morientes. (2003/04)

- În șaisprezecimile sezonului 2011/2012, Cavani mai trăiește un coșmar. După 3-1 în Italia, Napoli se prezintă slab în returul cu Chelsea și pierde 1-4.

- Încă una de la Barcelona. Cu Messi ”dat dispărut” pe San Siro, catalanii pierdi cu 2-0, însă vine returul și se distrează contra milanezilor, scor 4-0 (2012/13, 16-mile de finală)

- Un sezon mai târziu, tot în 16-mi, Manchester United revine de la 0-2 în Grecia, cu Olympiacos și bate cu 3-0 pe Old Trafford.

- Iar PSG nu s-a aflat ieri la prima ”abatere”. Acum 4 ani, Paris Saint-Germain o bate pe Chelsea cu 3-1 la Paris, însă merge la Londra să se apare și, logic, să piardă! 2-0 pentru englezi și PSG ratat semifinala.

- Din această serie nu putea lipsi Bayern. Germanii le-au dat un avans de 3-1 celor de la FC Porto în manșa tur a sferturilor din 2014/2015, pentru ca în retur să realizeze o ”Barcelonă”, scor 6-1!

Biletul Zilei 17.08.2018! Trei meciuri spectacol de vineri aduc un pont bombă... FCSB și CFR Cluj, în play-off-ul Europa League. Cotele românilor pentru calificarea în grupe. Doar o echipă e favorită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x