Antena Căutare

Manchester City - Liverpool, un nou Barcelona - PSG ? ”Cetățenii” lui Pep Guardiola încearcă să intre pe o listă selectă a celor mai tari reveniri din istoria Ligii Campionilor

Manchester City - Liverpool a fost, fără îndoială, șocul acestei ediții a sferturilor de finală din Liga Campionilor. Deși calculele hârtiei și majoritatea specialiștilor o vedeau pe City mare favorită la calificarea în careul de ași, turul de pe Anfield a dat totul peste cap

Manchester City - Liverpool a fost, fără îndoială, șocul acestei ediții a sferturilor de finală din Liga Campionilor. Deși calculele hârtiei și majoritatea specialiștilor o vedeau pe City mare favorită la calificarea în careul de ași, turul de pe Anfield a dat totul peste cap. Trupa lui Klopp a dat de pământ cu viitoarea campioană din Premier League, Manchester City, iar calificarea pare un lucru extrem de accesibil.

Manchester City - Liverpool. ”Cetățenii” lui Guardiola, favoriți înainte de acest meci la calificare, au fost de nerecunoscut acum o săptămână, iar tabela de marcaj a indicat la final un neverosimil 3-0! Mo Salah (12), Oxlaide-Chamberlain (21) și Sadio Mane (31) au tranșat fără milă prima manșă.

Manchester City - Liverpool. Pentru calificarea în semifinalele Ligii, trupa lui Pep Guardiola va trebui să realizeze azi o minune în retur. Forță ar avea Manchester City pentru a marca trei goluri, însă rămâne de văzut de răspuns va primi din partea entuziasmantei trupe de pe Anfield, pregătită de iscusitul Jurgen Klopp.

Manchester City - Liverpool, noul ”Barcelona-PSG” ?
Pe 8 martie, fanii fotbalului spectacol din întreaga lume (în special cei ai Barcelonei), celebrează cea mai spectaculoasă întoarcere de scor din istoria Ligii Campionilor. În urmă cu un an, pe Nou Camp, Barcelona a transformat o zi de 8 martie într-una dintre seriile care vor rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului la cel mai înalt nivel. Messi & co. au reușit, de-a lungul timpului, o mulțime de performanțe, câștigând tot ce se poate câștiga la nivelul echipelor de club, însă întoarcerea calificării cu PSG, după 0-4 la Paris, reprezintă un lucru unic în istoria competiției!

Catalanii au fost de nerecunoscut pe Parc des Princes și au pierdut cu 4-0, dar pe Nou Camp au reușit să se impună cu 6-1, după un final incendiar.

Azi, pe Etihad Stadium, fanii lui Manchester City speră să trăiască o noapte similară. Unul dintre ei, poate cel mai important, Pep Guardiola, e primul care speră.

”Nimeni nu mai crede că ne putem califica în semifinale. Poate că sunt singurul care nu face asta. Eu cred că ne putem califica. Avem 90 de minute pentru a demonstra că putem întoarce soarta calificării. Avem suporterii noștri, avem stadionul nostru, avem familiile noastre. De ce să nu ne gândim la calificare?” a spus Pep după meciul tur

Iată pe ce listă a celor mai faimoase reveniri în Liga Campionilor ar intra Manchester City:

  • În ediția 1999/2000 din sferturile de finală ale competiției, FC Barcelona pierdea 3-1 to Chelsea în tur, dar învingea cu 5-1 în manșa secundă.
  • Trei ani mai târziu, Super-Deportivo La Coruna întoarce un 1-4 pe San Siro și bate fără drept de apel un Milan uriaș, scor 4-0 și accede în careul de ași (2003/2004)
  • În același sezon, Monaco pierde în tur, 2-4 cu Real Madrid, dar revine în Principat și bate cu 3-1, printre marcatori afându-se și renegatul Morientes. (2003/04)
  • În șaisprezecimile sezonului 2011/2012, Cavani mai trăiește un coșmar. După 3-1 în Italia, Napoli se prezintă slab în returul cu Chelsea și pierde 1-4.
  • Încă una de la Barcelona. Cu Messi ”dat dispărut” pe San Siro, catalanii pierd cu 2-0, însă vine returul și se distrează contra milanezilor, scor 4-0 (2012/13, 16-mile de finală)
  • Un sezon mai târziu, tot în 16-mi, Manchester United revine de la 0-2 în Grecia, cu Olympiacos și bate cu 3-0 pe Old Trafford.
  • Iar PSG nu s-a aflat la prima ”abatere”. Acum 4 ani, Paris Saint-Germain o bate pe Chelsea cu 3-1 la Paris, însă merge la Londra să se apare și, logic, să piardă! 2-0 pentru englezi și PSG ratat semifinala.
  • Din această serie nu putea lipsi Bayern. Germanii le-au dat un avans de 3-1 celor de la FC Porto în manșa tur a sferturilor din 2014/2015, pentru ca în retur să realizeze o ”Barcelonă”, scor 6-1!

Manchester City - Liverpool se joacă azi, de la ora 21:45 și pleacă de la scorul de 0-3.

Manchester City - Liverpool a avut o desfășurare neagră pentru ”cormorani” la ultima lor prezență pe Etihad. Pe 9 septembrie 2017, Liverpool pierde cu 0-5, un scor de care City trebuie să se apropie și azi.

Manchester City - Liverpool este văzut de pariori ca o dublă deja rezolvată. Un scor de 4-0 primește o cotă de 20, iar calificarea celor de la City are o cotă de 5,50.

Biletul Zilei 10.04.2018. Favoritele din această seară ne aduc un pont excelent... Transfer surpriză în fotbalul european! FC Barcelona oferă 100 de milioane de Euro pentru un jucător din Bundesliga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x