Antena Căutare

Un nou record în fertilizarea in vitro. Doi bebeluși gemeni au fost născuți din embrioni conservați în urmă cu 30 de ani

Un nou record pentru fertilizarea in vitro: o pereche de gemeni s-a născut recent din embrioni înghețați în urmă cu 30 de ani, iar familia micuților consideră acest lucru un miracol.

bebelusi gemeni
Bebelușii gemeni Lydia Ann și Timothy Ronald Ridgeway au stabilit un nou record, după ce au venit pe lume folosindu-se embrioni conservați în urmă cu 30 de ani | Centrul Național de Donare de Embrioni (NEDC)

Doi bebeluși gemeni au venit pe lume în mod miraculos din embrioni înghețați în urmă cu mai bine de 30 de ani, în statul american Tennessee. Nașterea lor este considerată un nou record pentru cei mai vechi embrioni conservați vreodată din care a rezultat o naștere, informează BBC.

Gemenii au venit pe lume din embrioni conservați în urmă cu 30 de ani

Embrionii respectivi au fost depozitați la aproximativ -128 grade Celsius în azot lichid, în luna aprilie a anului 1992. 30 de ani mai târziu, Rachel Ridgeway, o mămică a patru copii din Oregon a adus pe lume o pereche de gemeni rezultați din fertilizare, în luna octombrie a acestui an. Tatăl micuților, Philip Ridgeway, s-a declarat uluit de minunea care a apărut în viața lor.

Citește și: Unde s-a născut persoana cu numărul opt miliarde din lume. Nou-născutul a primit un titlu simbolic din partea autorităților

„Aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață Lydiei și lui Timothy și de atunci el a păstrat acea viață. Într-un fel, ei sunt copiii noștri cei mai în vârstă, deși sunt cei mai mici. Este ceva uluitor în asta”, a declarat Philip Ridgeway, tatăl micuților.

Gemenii, un băiețel și o fetiță care au primit numele Lydia Ann și Timothy Ronald Ridgeway, au stabilit astfel un nou record, potrivit Centrului Național de Donare de Embrioni (NEDC). Organizația privată se poate lăuda că a ajutat la nașterea a peste 1.200 de copii din embrioni donați.

Citește și: Povestea incredibilă a unui copil care a mușcat un șarpe. Ce s-a întâmplat cu animalul la scurt timp

Declarațiile doctorului care a efectuat procedura

Molly Gibson deținea anterior recordul, născându-se în anul 2020 dintr-un embrion care fusese înghețat de aproape 27 de ani.

„Decizia de a adopta acești embrioni ar trebui să îi liniștească pe pacienții care se întreabă dacă cineva va fi dispus să adopte embrionii pe care i-au creat în urmă cu 5, 10, 20 de ani”, a spus doctorul John David Gordon, care a efectuat transferul de embrioni.

Embrionii gemeni au fost creați inițial pentru un cuplu căsătorit care a preferat să rămână anomim, prin tehnica fertilizării in vitro. Bărbatul avea peste 50 de ani și s-ar fi bazat pe o donatoare de ovule în vârstă de 34 de ani. Totul a fost păstrat într-un laborator de fertilitate din SUA până în 2007, când cuplul le-a donat celor de NEDC din Knoxville, Tennessee, pentru ca un alt cuplu să le folosească.

Specialiștii au efectuat apoi dezghețarea și transferul în uterul pacientei la începutul acestui an. În cadrul unei declarații oficiale, NEDC a ținut să sublinieze că speră că vestea îi va „încuraja și pe alții să experimenteze binecuvântările adopției de embrioni”.

Soții Ridgeway mai au acasă încă 4 copii, cu vârste de 8, 6, 3 și aproape 2 ani, niciunul conceput prin fertilizare in vitro.

Leonardo DiCaprio a fost la un pas de a nu primi rolul în filmul „Titanic”. Ce dezvăluiri a făcut regizorul James Camero... Veste pentru fumători. Interdicția produselor din tutun încălzit aromatizate intră în vigoare. Până când le mai găsim în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x