Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de caniculă. E zi de foc cu teperaturi de 39 de grade Clesius. Avertismentul meteorologilor

Meteorologii anunță temeraturi greu de suportat, luni, 28 august. Este Cod Portocaliu de caniculă în aproape toată țara, exceptând 11 județe în care este Cod Galben. Iată zonele afectate de temeraturile de foc.

imagine cu vremea calda
Alertă ANM! Cod portocaliu de caniculă. E zi de foc cu teperaturi de 39 de grade Clesius. | shutterstock.com

După un weekend extrem de fierbinte, România nu va fi ocolită de valul de căldură nici la începutul săptămânii viitoare. Conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, luni, în cea mai mare parte a ţării va fi Cod portocaliu cu val de căldură în intensificare şi extindere, dar și disconfort termic accentuat.

”În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, sudul Olteniei şi al Munteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, a mai arătat ANM.

Citește și: Super Neatza, 28 august 2023. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Caniculă și disconfort termic

Cod Galben și Cod Portocaliu cu val de căldură şi disconfort termic ridicat, este în vigoare luni. Care sunt zonele afectate

Este Cod Galben în judeţele Harghita, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa. În estul Transilvaniei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 21 de grade, potrivit ANM.

În Bucureşti, până marţi dimineaţă, valul de căldură, canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, iar cele minime de 17...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Cât mai ține valul de caniculă în România. Ploile și furtunile vor acoperi treptat mare parte din țară

Când încep să scadă temperaturile în România

Meteorologii anunță că începând de marţi, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică, însă în București vor fi încă temperaturi ridicate. Începând de miercuri temperaturile vor scădea până la 27 grade spre sfârșitul săptămânii, potrivit newsone.ro.

Citește și: Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite în septembrie. Cum va arăta vremea în prima lună de toamnă. Schimbările care afectează

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 28 august 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 29 august 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x