Antena Căutare

ANM: Vremea pentru două săptămâni. Urmează temperaturi caniculare și fenomente meteo extreme

Vremea va fi caldă în toată ţara în următoarele două săptămâni, cu maxime termice care vor atinge 30 de grade în Muntenia şi Moldova, însă de la jumătatea acestei săptămâni creşte instabilitatea atmosferică în majoritatea regiunilor, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ANM: Vremea pentru două săptămâni. Urmează temperaturi caniculare și fenomente meteo extreme

Vremea pentru următoarele două săptămâni. BANAT



În Banat, intervalul va debuta cu valori termice maxime în jur de 27 de grade, însă până la mijlocul săptămânii pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, temperatura va scădea la o medie regională de 24 de grade. După acest interval se va reveni la o valoare medie a temperaturilor maxime de 27...28 de grade, ce se va menţine fără variaţii importante până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile minime la nivelul regiunii vor fi cuprinse între 14 şi 16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi tot mai accentuată, astfel în intervalul 8 - 12 iunie, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate. Probabilitatea pentru aceste fenomene se va menţine ridicată şi după acest interval, astfel de fenomene urmând să fie mai frecvente în timpul după-amiezelor.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. CRIȘANA

Alertă meteo! Cod galben, în România! Ploi puternice și vijelii! Județele în care se vor rupe norii, în următoarele ore

Articolul continuă după reclamă



În Crişana, intervalul va debuta cu vreme caldă, însă până la mijlocul săptămânii, temperatura va scădea până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie regională a maximelor de 22...23 de grade. Ulterior, se va încălzi, până la o medie a temperaturilor maxime de 26...27 de grade, ce se va menţine fără variaţii importante până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile minime la nivelul regiunii vor fi de 14...15 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi tot mai accentuată, astfel în intervalul 8 - 12 iunie, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate. Probabilitatea pentru aceste fenomene se va menţine ridicată şi după acest interval, astfel de fenomene urmând să fie mai frecvente în timpul după-amiezelor.
În Transilvania, în intervalul de prognoză nu se vor înregistra variaţii termice semnificative. Astfel, la nivelul acestei regiuni, vor fi temperaturi maxime cuprinse, în general, între 24 şi 26 de grade, cele mai coborâte valori urmând să se înregistreze în 11 şi 12 iunie. Media valorilor minime va oscila între 12 şi 14 grade, mai scăzute în estul regiunii, unde în unele dimineţi se vor înregistra temperaturi uşor sub 10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă aversele vor fi pe arii mai extinse şi importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 10 - 16 iunie.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. MARAMUREȘ



În Maramureş, temperatura aerului va marca o scădere uşoară, de la o medie regională a maximelor de 27 de grade în primele două zile de prognoză, spre 24 de grade, în 11 iunie. Ulterior se estimează că media temperaturilor maxime la nivelul regiunii va atinge din nou de 26...27 de grade. Media minimelor nu va avea variaţii semnificative, astfel acestea vor fi în jur de 14 grade, cu cele mai mici valori în primele zile ale intervalului.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă aversele vor fi pe arii mai extinse şi importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 10 - 13 iunie şi în jurul date de 16 iunie.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. MOLDOVA

Meteorologii anunță temperaturi anormale în București. Cum va fi vremea în Capitală în următoarele zile și care sunt zonele lovite de ploi torențiale


În Moldova, în primele patru zile vremea va fi caldă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 30 de grade. Ulterior, pe fondul generalizării instabilităţii atmosferice, se estimează o scădere uşoară de temperatură spre o medie regională de 27...28 de grade. Media temperaturilor minime va fi în creştere uşoară, de la 14 grade în prima dimineaţă, spre 17 grade la finalul primei săptămâni, iar pentru a doua săptămână media acestora va fi de 15...16 grade.

Instabilitate atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă probabilitatea pentru cantităţi de apă însemnate va fi mai ridicată în intervalul 11 - 16 iunie.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. DOBROGEA



În Dobrogea, în perioada 8 - 11 iunie, vremea va fi caldă, local călduroasă în partea continentală a regiunii, astfel media regională a valorilor maxime va fi de 27 de grade. După acest interval va urma o tendinţă de scădere a temperaturii până în 16 iunie, astfel media maximelor va fi de 24...25 de grade, însă până la finalul intervalului se va reveni la valori de 26...27 de grade. Nopţile vor deveni tot mai calde, astfel la nivelul regiunii vor fi minime în jur de 16 grade în primele două nopţi şi de 18...19 grade în restul intervalului, valorile cele mai ridicate urmând să se înregistreze pe litoral şi în deltă.

Cu o probabilitate destul de ridicată, vor fi ploi şi în această regiune în intervalul 11 -16 iunie. În restul intervalului, manifestări de instabilitate vor fi pe arii restrânse în timpul după-amiezelor.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. MUNTENIA



În Muntenia, intervalul va debuta cu vreme caldă, local călduroasă mai ales în estul regiunii, astfel media maximelor va fi de 30...31 de grade, cu cele mai ridicate valori în cursul zilei de marţi (9 iunie). Ulterior pe fondul generalizării instabilităţii atmosferice, creşterea diurnă de temperatură va fi atenuată, astfel maximele vor fi în medie de 26...28 de grade, cu o tendinţă de creştere spre finalul celor două săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime va fi în creştere, de la 14 grade în prima dimineaţă, spre 16 grade în restul intervalului.

Instabilitatea atmosferică va fi tot mai accentuată, astfel mai ales în intervalul 9 - 16 iunie, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. OLTENIA



În Oltenia, temperatura aerului va marca o scădere uşoară, de la o medie regională a maximelor de 28 de grade în primele două zile de prognoză, spre 24 de grade, în 11 iunie. Ulterior se estimează că media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni va atinge din nou 27...28 de grade. Media minimelor nu va avea variaţii semnificative, astfel acestea vor fi în jur de 16 grade, cu cele mai mici valori în 8 şi 12 iunie.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni. Aversele vor fi pe arii mai extinse şi importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 9 - 11 iunie şi în jurul date de 15 iunie.

Vremea pentru următoarele două săptămâni. MUNTE



La munte, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice pentru luna iunie. La nivelul zonei, nu vor fi variaţii semnificative de la o zi la alta, astfel temperaturile maxime vor fi în general de 16...18 grade, iar media minimelor relativ constantă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai ales în intervalul 9 - 17 iunie, când ploile vor fi pe arii extinse şi însemnate cantitativ.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 - 21 iunie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

O nouă avertizare de la meteorologi! Zonele din țară ce vor fi lovite de ploi torențiale, vijelii și grindină, până mier... Cum va fi vremea, în următoarele patru săptămâni! Unde se anunță temperaturi peste cele normale. Unde și când mai sunt a...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x