Antena Căutare

Ciclonul LOVEȘTE România și vremea se schimbă RADICAL! Când scăpăm de ploi

Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp o avertizare meteo de Cod portocaliu de vreme rea în anumite zone ale țării! Specialiștii anunță fenomene extreme! La ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare?

Vremea se schimbă radical și meterologii au anunțat să ne așteptăm la ploi, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Institutul Naţional de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă începând de miercuri, ora 12:00, până joi, la ora 3:00.

Un CICLON se întreaptă către România! Când lovește țara noastră și ce anunță meteorologii

O atenţionare cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică accentuată este în vigoare până marţi la ora 23.00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

PROGNOZA METEO

Meteorologii atenţionează că în după-amiaza şi seara zilei de miercuri, 5 septembrie, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal şi la munte, precum şi în regiunile sud-estice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30-40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Ciclonul LOVEȘTE România și vremea se schimbă RADICAL! Când scăpăm de ploi

În cursul nopţii de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est şi pe spaţii mai mici în zonele montane, potrivit celor de la Agerpres.

Ciclonul s-a generat în partea central-sudică a continentului, iar România va intra sub incidența lui începând de luni.

UN CICLON LOVEȘTE ROMÂNIA. „Începând de luni după-amiază, vom începe să resimţim şi noi influenţa acestuia, pentru că acesta continuă să se extindă către estul continentului, estul, sud-estul continentului şi vom intra şi noi sub incidenţa lui, cel puţin jumătatea de vest a teritoriului.

Cam de luni după-amiaza şi până marţi seara ne aşteptăm la perioade de timp cu averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, punctiform la căderi de grindină, dar şi la cantităţi de apă mai însemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantităţi de apă, ar fi Banatul, Crişana şi ceea ce înseamnă zona deluroasă şi montană a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM, pentru cei de la digi24.ro.

Cod galben de furtuni violente și inundații! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore... ANM a prelungit codul galben de vreme severă și inundații!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x