Antena Căutare

Cod galben de ploi în România! Un ciclon islandez aduce temperaturi scăzute. Ce zone sunt vizate de avertizarea ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de ploi pentru mai multe zone ale României. Vremea se schimbă dramatic în prima lună de toamnă. Un ciclon islandez aduce temperaturi scăzute în țară.

Galerie
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de ploi pentru mai multe zone ale României | Shutterstock

Meteorologii au anunțat ploi abundente în 9 județe din vestul țării. După zilele călduroase, românii vor avea parte de temperaturi scăzute și vreme mohorâtă chiar din prima lună de toamnă. Începând de marți, 10 septembrie 2024, intră în vigoare un cod galben de averse însemnate cantitativ.

Citește și: Fenomenul fascinant care a apărut pe cer în timpul unei furtuni. Ce a fost surprins, de fapt, în imagini | VIDEO

De asemenea, se vor înregistra intensificări ale vântului, iar cantitățile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp și izolat de peste 30 - 40 l/mp. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a mai dat de veste că luni, 9 septembrie 2024, se vor semnala perioade cu vânt în sudul Banatului.

Vremea se schimbă dramatic, după ce un ciclon islandez se apropie de România. Un cod galben de ploi a fost anunțat în mai multe județe

Articolul continuă după reclamă

„În sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp și izolat de peste 30 - 40 l/mp.”, se arată în comunicatul ANM, conform meteoromania.ro.

Avertizarea ANM este valabilă în intervalul 10 septembrie, ora 6:00 - 10 septembrie, ora 21:00.

Ce spune Elena Mateescu, directorul general ANM, despre ciclonul islandez ce va afecta și România

Vremea se va schimba radical începând cu această săptămână. Un ciclon islandez va aduce temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului. În mai multe regiuni vor fi temperaturi de îngheț, dar și furtuni puternice.

„De marți, vremea se va răcori, la început în jumătatea vestică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 20- 24°, în timp ce în Bărăgan, Dobrogea și Moldova temperaturile vor mai consemna limite de până la 29°C. Însă răcirea semnificativă va fi la finalul săptămânii, mai ales de sâmbătă, când maximele nu vor mai depăși 18, posibil 20°C. De la valori de 30° ziua, este posibil, chiar de sâmbătă, să consemnăm, așa cum spuneam, valori cu 10-15° mai puțin, iar în depresiuni să ne apropiem chiar de 0°C, având în vedere masa de aer deosebit de rece care va aborda și zona țării noastre la finalul săptămânii viitoare. Aria precipitațiilor va fi în extindere, cantități de apă local însemnate, 20-30l/m² și nu în ultimul rând și rafale de vânt cu viteze de 55-75km/h.”, a anunțat Elena Mateescu, directorul general ANM, conform digi.ro.

Citește și: Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii septembrie. Ce anunț au făcut meteorologii

„Luni va o zi frumoasă în cea mai mare parte a țării, cu valori de temperaturi peste datele specifice perioadei din calendar. Vorbim de valori de până la 32°C, în special în partea de vest-sud a țării, inclusiv în Capitală, unde va fi o maximă de 30°C.

Însă, începând din orele serii, este posibil să vorbim de apariția precipitațiilor cu precădere în jumătatea vestică a țării, după care aria ploilor să fie în extindere și în același timp să vorbim și de cantități însemnate. Vorbim de 20-30 l/m² la nivel local și intensificări ale vântului care vor putea depăși viteze la rafală de 55-75 km/h.”, a mai dezvăluit specialul, conform antena3.ro.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 9 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 10 septembrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat Marti, 17.09.2024, 16:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x