Antena Căutare

Fenomenul fascinant care a apărut pe cer în timpul unei furtuni. Ce a fost surprins, de fapt, în imagini | VIDEO

Un bărbat a surprins un fenomen extrem de rar, dar spectaculos, care a avut loc în timpul unei furtuni. „Dansul” în aer al vârtejurilor este cunoscut drept „efectul Fujiwara”.

imagini cu furtuna
Un bărbat a surprins un fenomen extrem de rar, dar spectaculos, care a avut loc în timpul unei furtuni | Capturi Youtube

Un fenomen de rău augur, dar fascinant, a avut loc lângă aeroportul din Denver, Colorado, la începutul lunii august. Două furtuni uriașe care par că își dau târcoale au fost surprinse pe cer. În spatele acestui eveniment care îți taie răsuflarea se afla așa-numitul „efectul Fujiwara”, transmite msn.com.

Fenomenul fascinant care a apărut pe cer în timpul unei furtuni. Ce a fost surprins, de fapt, în imagini

La începutul lunii august, un bărbat a fost martorul unui femnomen rar în vecinătatea aeroporului din Colorado. Când a văzut specacolul de pe cer, acesta a oprit mașina pe margine drumului și a scos telefonul să filmeze totul.

În imaginile surprinse de acesta pot fi observate două furtuni de mari dimensiuni care par că „dansează” împreună, învârtindu-se unul în jurul celuilalt, fenomen cunoscut drept „efectul Fujiwhara”.

Citește și: Fenomenul rar care a apărut la Cascada Niagara. S-a întâmplat pentru prima dată în istoria sa

Cu toate acestea, specialiștii averizează asupra pericolului pe care îl reprezintă acest fenomen meteo. Pe cât de spectaculos pare pe atât de devastator poate fi, însă din fericire, de data aceasta, viteza rafalelor de vânt au rămas în parametri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este „efectul Fujiwara” care s-a format în timpul furtunilor

Fujiwara vine de la numele medicului japonez Sakuhei Fujiwara, cel care a oferit pentru prima dată o descriere a fenomenului, în 1921. Potrovit acestuia, atunci când două uragane intră în interacțione proximitatea lor va atrena rotația sistemului format de cele două cicloane, astfel încât va influența traiectoria lor. Ca urmare, cele două fronturi atmosferice intră unul în orbita celuilalt și își modifică reciproc cursul, transmite digi24.ro.

Cu toate acestea, efectul Fujiwara nu duce totuși la contopirea furtunilor într-un mega-uragan. Cele două cicloane nu se „lipesc”, cum am putea crede, ci dimpotrivă. Atunci când două cicloane se apropie și se învârt unul în jurul celuilalt, intensitatea lor scade, de fapt.

Citește și: Fenomenul neobișnuit care a apărut pe cer, sub forma unui curcubeu. Ce se vede, de fapt, în imagini

Este posibil, însă, să fuzioneze, astfel că cel mai mare în va absorbi pe cel mai mic, dar acest lucru se întâmplă extrem de rar. Potrivit sursei menționate anterior, ultimul eveniment de acest tip a avut loc în 2005, în Oceanul Atlantic, când furtuna tropicală Alpha a fost „înghițită” integral de uraganul Wilma.

Ce se ascunde pe cartea de 8 de romb (caro), de fapt. Detaliul pe care nu mulți l-au observat la cărțile de joc... Un bărbat a găsit un borcan închis, pe malul unui râu. L-a deschis, dar a găsit un bilet cu o ghicitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x