Antena Căutare

Avertizare meteo! Este Cod PORTOCALIU! Vânt puternic și ninsori viscolite, în următoarele ore. Zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de Cod portocaliu și Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite și spulberate, valabile în următoarele ore, în mai multe zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de Cod portocaliu și Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite și spulberate, valabile în următoarele ore, în mai multe zone ale țării.

Astfel, până la ora 19.00, va fi Cod portocaliu în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Aici vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

În județul Suceava, în zona de munte de peste cota 1.800 de metri, până la ora 18.00, va fi valabilă o atenționare de Cod portocaliu. Vântul va prezenta intensificări care la rafală vor depăși 100 km/h și este posibil să se semnaleze ninsoare spulberată.

Tot astăzi, până la ora 22.00, va fi valabilă o atenționare de Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, în zonele montane.

Potrivit ANM, la munte, îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1.800 de metri vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Mai târziu, începând de la ora 22.00 și până joi, la ora 18.00, va fi valabilă o atenționare de Cod galben în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Aici, local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90...100 km/h și va fi viscol puternic.

În noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie) și pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Alertă METEO! Cod GALBEN de vânt puternic în 20 de județe. Vremea rea a făcut deja primele VICTIME... Meteo 25 octombrie. Cât va ninge joi în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x