Antena Căutare

Alertă! Cod portocaliu și Cod galben extins, în România! Unde va ploua cu găleata, în următoarele ore! Inundații, în țară! VIDEO

Ploile şi viiturile fac prăpăd în vestul şi nordul ţării, de două zile. Sute de case au fost inundate, iar drumurile au fost blocate de puhoaie. Iar vremea rea va continua şi în zilele următoare. Atenţionarea Cod Galben de fenomene hidrologice periculoase expiră joi, la ora 14.00,

Alertă! Cod portocaliu și Cod galben extins, în România! Unde va ploua cu găleata, în următoarele ore! Inundații, în țară! VIDEO Galerie
Alertă! Cod portocaliu și Cod galben extins, în România! Unde va ploua cu găleata, în următoarele ore! Ploile au făcut deja dezastru în țară! Imagini cumplite! VIDEO

UPDATE. O nouă avertizare de Cod portocaliu de ploi a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă până la ora 12:30.

Atenționarea de Cod portocaliu este valabilă în județul Harghita: Bălan, Lunca de Jos, Ciucsângeorgiu, Frumoasa, Lunca de Sus, Plăieșii de Jos, Mihăileni. „Se vor semnala averse de ploaie ce vor cumula 35...45 l/mp”, a anunțat ANM.

UPDATE. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins avertizarea de Cod galben de ploi., în toată țara.

Potrivit ANM, de joi, ora 10:00, până sâmbătă, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o avertizare de Cod portocaliu, până la ora 11:00, în județul Bacău: Asău, Agăș, Ghimeș-Făget, Brusturoasa. Se vor semnala local averse ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

O altă avertizare de Cod portocaliu va fi în vigoare, până la ora 11:30, în localități din județele Suceava și Neamț. Se vor semnala local averse ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului

De o noapte şi o zi, inundaţiile fac ravagii în Harghita. Meteorologii au emis peste 70 de avertizări de vreme severă şi risc de inundaţii. Avertizări au venit şi prin RO-Alert.

Aseară, specialiştii au emis cod roşu pentru judeţul Harghita. Localnicii au fost atenţionaţi de pericol prin sistemul RO-Alert.

În total, 67 de case şi 130 de curţi din Căpâlniţa au fost inundate de puhoaiele de apă. Un om în vârstă, care are probleme de sănătate, a fost scos pe braţe din locuinţă.

În oraşul Vlăhiţa şi în comuna Lueta, torenţii au făcut ravagii. Apele au intrat în peste 250 de case, apartamente, curţi şi spaţii comerciale.

Meteorologii au emis un cod roşu de furtună şi grindină şi în judeţul Bacău. În mai multe localităţi, oamenii au fost avertizaţi să se adăpostească de clopotele bisericilor.

Şi în Bistriţa-Năsăud a plouat torenţial, iar 19 familii din Curtuiuşu Mare au rămas fără o cale de acces la case.

Meteorologii spun că, în următoarele zile, vremea se va strica în toată ţara. Codul galben emis de hidrologi este valabil până după-amiază. În zilele următoarele şi temperaturile vor scădea. Vor fi până cel mult 29 de grade.

Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, de joi până sâmbătă, în toată ţara... Vine potopul în România! ANM a emis și un cod roșu de ploi. Precipitații în toată țara, până sâmbătă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x