Antena Căutare

Meteo 22 - 23 iulie. ANM, cod galben: vin ploile și vijeliile peste România

ANM a emis doua avertizari meteo de tip cod galben de ploi, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Harta zonelor afectate. Vremea 22 - 23 iulie 2019.

ANM a emis două avertizări meteo de tip cod galben de ploi, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Harta zonelor afectate. Vremea 22 - 23 iulie 2019.

Reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie a declarat pentru Mediafax: „Luni se încălzeşte, o să avem o vreme călduroasă, caniculară în Câmpia Română - nu peste tot, ci doar local. Temperaturile maxime vor fi în general între 26 şi 36 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării.(...) ziua de marţi va fi caracterizată de o scădere a temperaturilor, urmând ca, de miercuri, valorile termice să crească din nou, începând să se apropie de cele normale pentru această perioadă.”

ANM: cod galben 22 iulie

Începând cu ora 13 intră în vigoare o avertizare meteo de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, până la ora 18:00.

Vremea 22 iulie 2019. În intervalul menționat în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vafi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteo 22 - 23 iulie. ANM, cod galben: vin ploile și vijeliile peste România

ANM: cod galben 22 - 23 iulie

În perioada 22 iulie, ora 18 – 23 iulie, ora 06, ANM anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vremea 22 - 23 iulie. În intervalul menționat în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri (24 iulie), îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

Meteo 22 - 23 iulie. ANM, cod galben: vin ploile și vijeliile peste România

Citește și:

Meteo București 22-28 iulie 2019: Vin temperaturi scăzute și furtuni... Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, în cea mai mare parte a ţării, luni după-amiază...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x