Antena Căutare

Va începe să ningă de vineri noaptea! ANM anunță ninsori abundente în toată țara, în zilele următoare

Prognoza actualizată a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță frig şi perioade cu ninsori înseamnate cantivativ, în toate regiunile tării, începând de vineri noapte. Vremea în weekend aduce minime de până la -12 grade şi maxime care ajung la 2 grade. 

Prognoza actualizată a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță frig şi perioade cu ninsori înseamnate cantivativ, în toate regiunile tării, începând de vineri noapte. Vremea în weekend aduce minime de până la -12 grade şi maxime care ajung la 2 grade.

Va ninge şi se va depune strat de zãpadã în cea mai mare parte a României, mai consistent în Carpaţii Meridionali, sudul Crişanei, Banat şi local în Oltenia şi Muntenia.Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo ANM în weekend: Sâmbătă, 15 decembrie

Vremea va fi predominant închisã şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi în general însemnate cantitativ în vestul ţãrii, precum şi în zonele deluroase şi montane din rest, unde vor predomina ninsorile şi va continua sã se depunã strat de zãpadã, local consistent.

În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, iar spre searã şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formã de ninsoare şi lapoviţã se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificãri temporare la munte, în regiunile sudice, sud-estice şi parţial în cele centrale, cu rafale în general de pânã la 45...50 km/h, iar pe creste şi peste 60...70 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, pânã la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade, uşor mai ridicate în zona costierã a Dobrogei.

Prognoza meteo ANM în weekend: Duminică, 16 decembrie

Vremea se va menţine închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ în jumãtatea de est a ţãrii. În Maramureş, iar în prima parte a zilei şi în Crişana şi Banat va ninge, la munte, în Transilvania şi Oltenia vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitaţii mixte, în Muntenia vor fi ploi şi trecãtor lapoviţã şi ninsori, în timp ce în Dobrogea va ploua.

Pe arii restrânse în special în sud-estul Moldovei va fi polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud, sud-est şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -1 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. Spre sfârşitul intervalului, pe spaţii mici îndeosebi în zonele joase din vest şi centru se va forma ceaţã.

Prognoza meteo ANM :Luni, 17 decembrie

Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în Moldova și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, exceptând sud-estul unde în cursul zilei vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime între -7 și 4 grade. Trecător se va semnala ceață.

În București, vremea va fi în continuare închisă și trecător vor fi condiții de precipitații slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -1...0 grade.

Avertizare meteo emisă de ANM. Val de aer polar și fenomene periculoase în mai multe zone din țară... Avertisment de ultimă oră! Meteorolog ANM: Ne pregătim pentru un episod de iarnă severă. E alertă de cod portocaliu de n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x