Se dezlănțuie urgia! Vremea o ia razna în următoarele ore! Avertismentul meteorologilor

 
+3 click pentru
galerie

Avertisment meteo de ultimă oră! Vremea se schimbă radical și o ia razna în următoarele ore, conform prognozei meteorologilor. La ce ar trebui să ne așteptăm sâmbătă, 25 mai 2019, conform specialiștilor?

Intervalul în care este valabil avertismentul meteo: 25 mai, ora 13 – 25 mai, ora 23

Fenomene: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată;

Citește și: Vremea în weekend 24 -26 mai 2019. Află când scăpăm de ploi

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...45 l/mp, conform prognozei meteo.

În Capitală, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse (cantitate de apă estimată la 3…8 l/mp, izolat posibil 10…15 l/mp), descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului (posibil rafale de peste 30…40km/h). Probabilitatea de apariţie a acestor fenomene va fi mai ridicată între orele 16 şi 19. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade, informează news.ro.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Sursa: meteoromania.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI