Antena Căutare

Vremea 12 - 18 august 2019. Temperaturi caniculare la început de săptămână

Prognoza meteo pe regiuni în intervalul 12 - 18 august 2019. În această săptămână vremea va fi caniculară în primele zile, apoi temperaturile scad treptat. Joi, 15 august, și duminică, 18 august, șansele de precipitații sunt ridicate.

Prognoza meteo pe regiuni în intervalul 12 - 18 august 2019. În această săptămână vremea va fi caniculară în primele zile, apoi temperaturile scad treptat. Joi, 15 august, și duminică, 18 august, șansele de precipitații sunt ridicate.

Această prognoză ANM anunță temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea Banat

Luni, 12 august, se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o răcorire treptată, iar în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 30 de grade. Media minimelor termice va scădea de la 19 la 16 grade iar până marți, 13 august, aceasta va reveni la 19 grade. În zilele care vor urma valorile termice minime vor scădea, iar în ultimele două zile vor fi în medie de 15 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în zilele de după data de 13 august.

Vremea Crișana

După răcirea din săptămâna precedentă, prognoza meteo anunță temperaturi în creștere iar media maximelor va reuși să atingă din nou 34 de grade, luni, 12 august. Va urma un proces de răcorire a vremii, iar în ultimele 3 zile de prognoză, media maximelor termice nu va mai depăși 28 de grade. Minimele termice vor avea un parcurs asemănător astfel că în jurul datei de 11 august aceasta va fi de doar 15 grade. Ulterior, până la sfârșitul săptămânii, media minimelor termice va fi între 14 și 18 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în zilele de după data de 13 august.

Vremea Transilvania

În săptămâna 12 - 18 august, prognoza meteo anunță temperaturi de 33 de grade în data de 13 august. Ulterior se va răcori treptat, astfel că în ultimele două zile media va ajunge să se situeze în jurul valorii de 28 de grade. Și media temperaturilor minime va avea oscilații,12 și 16 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, în 8 și 9 august, pecum și după data de 13 august.

Vremea Maramurș

Vremea se va răci treptat, iar în ultimele zile media va fi de aproximativ 26 de grade. Temperaturile minime vor fi și ele într-o scădere tresptată. după 14 august se va resimți o scădere a minimelor termice, ceea ce va face ca la finalul intervalului de prognoză, media acestora să ajungă din nou la 12 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare după data de 13 august.

Vremea Moldova

La începutul săptămânii se vor înregistra din nou maxime, în medie, de 33 de grade și minime de 17...18 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 27...28 de grade și ale minimelor în jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la sfârșitul intervalului.

Vremea Dobrogea

Variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative, iar media acestora va oscila între 28 și 30 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor. Apoi, până la sfârșitul intervalului, minimele termice vor avea ușoare variații, dar media acestora va fi în continuare de 19...20 de grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare după data de 15 august.

Vremea Muntenia

La începutul săptămânii se vor înregistra maxime, în medie, de 34...35 de grade și minime de 17...18 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 31 de grade și ale minimelor, de 16...17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul după data de 14 august.

Vremea Oltenia

Va urma o răcorire treptată, iar în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 31 de grade. Până în data de 14 august, maximele termice aceasta va reveni la 19 grade. În zilele care vor urma valorile termice minime vor fi în scădere, iar în ultimele două zile vor fi în medie de 16 grade. Vor fi intervale de timp cu manifestări de instabilitate, cu o probabilitate mai mare după data de 14 august.

Vremea la munte

În general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade. Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente după data de 13 august.

Citește și:

Revine canicula în toată țara. De miercuri, meteorologii anunță 35 de grade Celsius la umbră, 40 resimțite în aer

Furtuni violente și grindină, după valul de caniculă! Zonele în care vremea se va schimba drastic de miercuri... ANM a emis prima avertizare: România, lovită de un val de caniculă. Temperaturi de foc luni și marți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x