Antena Căutare

Vremea 14 iunie 2019. Temperaturile ating pragul caniculei vineri

Prognoza meteo pentru ziua de vineri anunta temperaturi caniculare ce determina disconfort termic accentuat. In acelasi timp nu scapam de ploi, descarcari electrice, grindina si intensificari de scurta durata ale vantului. Afla cum va fi vremea in Bucuresti.

Prognoza meteo pentru ziua de vineri anunță temperaturi caniculare ce determină disconfort termic accentuat. În același timp nu scăpăm de ploi, descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului. Află cum va fi vremea în București.

Vremea 14 Iunie 2019. Joi vremea va fi în continuare călduroasă, iar după-amiază disconfortul termic va fi ridicat, cu precădere în regiunile vestice, sudice și sud-estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile estice și sud-estice, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va avea unele intensificări în estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Vremea în București. Meteo 14 iunie 2019. Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată îndeosebi în cursul dupăamiezei de vineri.

Citește și: Vremea în București, prognoza meteo pe 7 zile: temperaturi caniculare

Meteo România. ANM, avertizare meteo

ANM a emis o avertizare meteo de disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică pentru intervalul 12 iunie, ora 10 – 14 iunie, ora 23.

În intervalul menționat vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.
Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Citește și: Vremea de Rusalii 2019. Prognoza meteo de Rusalii la mare și la munte

Surse: meteoromania.ro, stirimeteo.com

Ce se întâmplă cu aerul din România. Nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată, iar specialiștii trag un semnal de alarmă!... România, lovită de un val de aer saharian! Temperaturile vor urca până la 35 de grade Celsius, dar furtunile nu lipsesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x